Oldenallerpad

Ontdek het buitengebied van Putten

Oldenallerpad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Putten

 • Startadres:

  de Zoete Inval
  Broekermolenweg 5
  3882 MG Putten

 • Coördinaten:

  52°14’47” N   5°33’5” E

Ontdek het buitengebied van Putten op en rondom landgoed Oldenaller. Wandel door kasteelbos, over boerenland, langs houtwallen, beken en over heide. Ervaar de rust van een eeuwenoud landgoed. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer. De route is gemarkeerd is in twee richtingen met rode markering in de vorm van een klomp.
Route verkorten/verlengen: het Oldenallerpad kan verkort worden tot 6 km (start de Zoete Inval) of tot 3,5 km (vanaf Parkeerplaats aan de Waterweg). Verlengen kan tot 11 km of 12 km via de Groot Hellerweg. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering.

Reacties op wandelingen

Prachtig gebied

Gerda Hogeveen, 20-06-2020

Hele mooie tocht door het buitengebied tussen Nijkerk en Putten. Langs weilanden, door bos, langs akkers en door smalle paadjes naast hoge varens. Heel afwisselend. Bij begin en eindpunt mogelijkheid iets te drinken en toilet te bezoeken.

Avontuurlijk, afwisselend en goed verzorgd klompenpad

Arlette Boog, 28-07-2017

Het is leuk starten bij De Zoete Inval op de Broekermolenweg. Voldoende parkeergelegenheid en mogelijkheid voor selfservice koffie en frisrank. Toiletmogelijkheid en een erg leuk terras!! Het is een verrassend, avontuurlijk en goed onderhouden klompenpad. Omdat ik de 8 kilometer wat kort vind, besluit ik de verlenging te nemen. Maar eenmaal op de Tintelersteeg vind ik de originele route langs het maïsveld meer uitnodigend dan het vervolg op het stukje fietspad. Ik vervolg de originele route tot na de houtwal en in plaats van links, ga ik rechts af door de wei en via het erf van zorgboerderij Tinteler kom ik op de verlenging van de route. De boerin vindt mijn 'overpad' prima! In plaats van de verharde weg kies ik om via Landgoed Hell weer naar de originele route te lopen. De twee hekken en het modderige tractorpad maken het avontuurlijk. In de schaapskooi van Natuurmonumenten is warme drank voor een euro verkrijgbaar. Echt een leuke plek om even uit te rusten. Voor de minder lange afstandsloper is dit - met 8 kilometer - een ontzettend leuk klompenpad. De verlenging is verrassend. Zeker als je het stuk door (de) Hell waagt. Alles bij elkaar heb ik ruim 14 kilometer gelopen. Echt een aanrader!

Rust in een drukke omgevin

Manda wassenaar, 15-05-2015

Mooie wandeling. Wel opletten ook op de kaart, want soms is er een bordje met verkorting van de route. Helaas zijn we ws bij punt 3 (landgoed Oldenaller) het pijltje gevolgd (?) en daardoor te vroeg naar links gegaan. Verder is de route heel duidelijk en goed aangegeven. Stuk over heide is ook mooi. Ondanks weg en spoor en landbouwmachines zijn sommige stukken toch erg rustig.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info