Ommetje Hunzedal en Hondsrug

Het Hunzebos

Zicht op de Hondsrug vanaf de Zoersche LandenEeuwenoud padHunebed D31Runderen in het smeltwaterdalEen kunstwerk bij het HunzebosEen onderzochte grafheuvel
7 KM
Start:

café restaurant de Zoersche Hof, Exloo

Details

We lopen via de Zuideresch naar het Hunzebos. De es ligt 15 meter hoger dan het Hunzedal. In dat dal ligt een groot natuurgebied : de Zoersche Landen, waar het grondwaterwaterpeil onder druk naar boven komt, minder geschikt voor wandelaars. Het Hunzebos is heuvelachtig met vele smalle, slingerpaden en herinneringen aan de laatste ijstijd: grafheuvels, een hunebed en een smeltwaterdal. De namen hier verwijzen vaak naar de rivier de Hunze, een rivier die vroeger meanderde door het moeras ten oosten van de Hondsrug. Er wordt nu gewerkt aan het herstel. De Hondsrug is een 70 km. lange heuvelrug, die zich uitstrekt van Emmen tot de stad Groningen. Het gebied heeft sinds 2013 als enige in Nederland de status van Geopark en staat het op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. 89% van deze wandeltocht is onverhard.

De route start bij de Zoersche Hof. Het terras biedt uitzicht over de golfbaan van GC Exloo. Bij Hotel de Hunzebergen is ook een start. Wandelaars zijn op beide locaties welkom.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info