Ommetje Landmeerse Loop

Wandeltocht omgeving bedevaartplaatsje Handel

Ommetje Landmeerse Loop
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Handel

 • Startadres:

  kerk, Handel
  O.L. Vrouwestraat 61
  5423 SJ Handel

 • Coördinaten:

  51°34’43” N   5°42’49” E

De wandeltocht start in het bedevaartplaatsje Handel en gaat langs het water van de Rooye Plas, over Padua en langs de oevers van de Landmeerse Loop om als laatste via de Handelse Bergen weer terug te keren naar Handel. De tocht bestaat uit een aaneenschakeling van kleinschalige landschappen en natuurgebiedjes zoals de resten van een zandverstuivingen in de Handelse Bergen. Voordat men start of nadat men de tocht heeft beëindigd loont het zeer de moeite om een extra ronde te maken door het processiepark achter de kerk.

Reacties op wandelingen

Reactie op Annemarie Canninga

Adrie Raaijmakers, 08-08-2016

Annemarie Canninga bedankt voor de reactie! Het idee om de kaart te voorzien van nummers leefde al wat langer. Bij de Google Maps kaart is het te bewerkelijk gebleken. Recent bij al mijn wandelingen op de 'Klik, Print en Wandel' site een topografische kaart geplaatst. Deze kaarten lenen zich beter om nummers in op te nemen. Ik was al bezig de kaarten ook te voorzien van een looprichting een goed moment om tevens te voorzien van nummers. Als voorbeeld de kaart bij deze wandeltocht aangepast. Dat het een beetje op een speurtocht lijkt kan wel kloppen er zitten best veel richtingsveranderingen in de wandeltocht. Omdat men door een betrekkelijk klein gebied loopt is hier niet aan te ontkomen, het zorg wel voor meer variatie.

Heerlijke wandeling

Annemarie canninga, 07-08-2016

Wat een leuke wandeling. Wel net een speurtocht maar de tekst klopt precies. misschien een idee om de cijfers ook aan te geven op de kaart?

Een mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 27-12-2015

De wandeling was goed beschreven wandeling. Jammer dat de zon wat tegenviel.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info