Ommetje Seldensate

Beekdal van de Aa en landgoed Seldensate

Ommetje Seldensate
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Middelrode

 • Startadres:

  kerk, Middelrode
  Driezeeg 40
  5258 LE Middelrode

 • Coördinaten:

  51°39’46” N   5°25’10” E

De tocht gaat door het beekdal van de Aa en door het landgoed Seldensate. Het beekdal van Aa heeft in 2015 en 2016 een flinke verandering ondergaan. De beek die in het verleden gekanaliseerd was met het oog op een snellere afvoer van water heeft nu haar vrije loop weer terug gekregen. De beek, in Middelrode uitgegroeid tot een klein riviertje, slingert nu binnen een brede natuurstrook bestaande uit bloemrijke graslanden, ruigtes en bosjes afgewisseld met oude meanders en poelen. Het ommetje volgt de kades rond het beekdal en gaat over een struinpad door het beekdal. Bij hoogwater van de Aa kan dit ommetje niet gelopen worden. Als bezienswaardigheid komt men in het landgoed Seldensate langs de restanten van een kasteeltje en het poortgebouw met duiventoren.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Servé De Graaf, 28-06-2019

Een verrassend mooie wandeling. Op deze zomerse dag stonden veel bloemen in bloei. Een eekhoorn, libelles en allerlei vogels lieten zich zien tijdens dit mooie rondje.

Prachtige wandeling

Corinne Sebregts, 22-04-2019

Genoten van deze wandeling. De paden zijn onverhard maar goed begaanbaar bij goed weer. Vandaag gewandeld op een zonnige dag en erg genoten. Uitstekende bewegwijzering!

Reactie op Jan Joosten

Adrie Raaijmakers, 24-10-2018

Vanuit het beekdal is inderdaad de N279 te horen en op een aantal plaatsen te zien. Het beekdal van de Aa ligt immers parallel aan de N279 en is ingeklemd tussen de weg en de plaatsen Middelrode en Berlicum. Eigenlijk is het jammer dat tijdens de verbreding van de N279 niet wat meer groen is aangeplant tussen de weg en het beekdal, zowel voor het uitzicht vanuit het beekdal als het geluid zou het een positief effect gehad hebben.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info