Ommetje Soeterbeek

Door het fraaie beekdal van de Dommel

Ommetje Soeterbeek
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Nederwetten

 • Startadres:

  kerk, Nederwetten
  Hoekstraat 46
  5674 NP Nederwetten

 • Coördinaten:

  51°29’30” N   5°31’14” E

Een ommetje rond het landgoed Soeterbeek. Het ommetje start in Nederwetten, een klein kerkdorp in het dal van de Dommel, en gaat door een kleinschalig landschap van akkers en weiden naar het landgoed Soeterbeek. Het landgoed Soeterbeek, hoewel niet toegankelijk, ligt nog steeds op een fraai omgracht terrein aan de weg Soeterbeek. Vervolgens gaat de tocht door het fraaie beekdal van de Dommel terug naar Nederwetten. Aan het einde van de tocht komt men langs de 'Oude toren' het restant van een in 1898 afgebroken 15e-eeuwse parochiekerk.

Reacties op wandelingen

2de reactie op Nicole Elzebroek

Adrie Raaijmakers, 20-02-2019

Ik ben eens gaan kijken naar de driesprong met metalen constructie en twee slagbomen, zie reactie Nicole Elzebroek. Men passeert inderdaad halverwege een driesprong met een kleine metalen constructie met richting de bebouwing een houten afsluitboom. Omdat men op een paar andere plaatsen ook een driesprong passeert, maakt het extra beschrijven van deze driesprong het er niet duidelijker op. Wel de driesprong zelf gedetailleerder beschreven met een niet te missen extra herkenningspunt.

Reactie op Nicole Elzebroek

Adrie Raaijmakers, 19-02-2019

Nicole Elzebroek bedankt voor het melden! Ik ga binnenkort naar de driesprong met metalen constructie en twee slagbomen kijken hoe deze het beste in de routebeschrijving te beschrijven is.

Leuk

Nicole Elzebroek, 18-02-2019

Leuke wandeling maar idd erg nat. Wel een correctie op de beschrijving want wij waren verward: bij punt 2 als je de Dommel volgt tot aan de driesprong; halverwege kom je ook langs een hele duidelijke driesprong met een metalen constructie en twee slagbomen. Allemaal net niet zoals beschreven maar het verward wel. Je moet deze driespong negeren en echt nog een eind het pad en de Dommel verder volgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie-café De Kruik

Hoekstraat 52

5674 NP Nederwetten

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info