Ommetje Ter Wupping

Buurtschap Oud Veele en het es-gehucht Ter Wupping

Ommetje Ter Wupping
 • Bron:

  Klik, print en wandel

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Vlagtwedde

 • Startadres:

  parkeerterrein Park Emslandermeer
  Laan van Westerwolde 15
  9541 ZA Vlagtwedde

 • Coördinaten:

  53°2’9” N   7°6’31” E

In Westerwolde zijn tal van natuurterreinen rondom het dal van de Ruiten Aa. Deze route gaat naar het gebied ten westen van Vlagtwedde, een hoeven- en beekdallandschap, ontstaan in de laatste ijstijd. Te voet gaat u door het buurtschap Oud Veele en het es - gehucht Ter Wupping. Het landschap is grotendeels nog oorspronkelijk en wordt gekenmerkt door windsingels, houtwallen, bosjes, beekjes, hoge en bolle essen, rivierduinen en lagere, schrale graslanden met een bijzondere flora. Vanwege die afwisseling spreekt men ook wel van een coulisselandschap. Het aardige van Ter Wupping is dat het slechts bereikbaar is via één smalle verharde weg. Verder zijn er alleen maar onverharde wegen en paden. Kortom : een paradijsje voor de wandelaar. Aan het begin en aan het einde van dit ommetje loopt u door de bebouwde kom van het dorp Vlagtwedde en moet u de N368 over en onderdoor; desondanks is het een wandeling vol rust en stilte.

Reacties op wandelingen

Ommetje Ter Wupping

Margriet Smeets-van Son, 28-03-2020

Beste Judith, Bedankt voor jouw leuke reactie. Het is inderdaad zo, dat in de looprichting die wij hebben aangegeven een bord staat 'Honden aangelijnd'. Aan het einde van dit pad staat een bord 'Verboden voor honden'. Vandaar!

Heel mooi

Judith Lechner, 27-03-2020

Een hele mooie wandeling, bijna helemaal over zand- en graspaden. Duidelijke routebeschrijving. Er is een deel blauw aangegeven omdat SBB daar geen honden toe zou laten, maar wij hebben alleen gezien 'honden aangelijnd'. Een hele fijne wandeling om met de hond te lopen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info