Oorlogspad

Oprukken naar Arnhem

Oorlogspad

In september 1944 trokken geallieerde parachutisten die op de Ginkelse heide bij Wolfheze geland waren via Oosterbeek richting Arnhem. Het plan was om daar de vanuit het zuiden oprukkende troepen te treffen en zo de Duitsers uit de Gelderse hoofdstad te verjagen. Arnhem bleek echter een brug te ver. De Duitsers boden in Oosterbeek en het westen van Arnhem meer tegenstand dan verwacht. De Polen die vanuit Driel de Rijn zouden oversteken lieten op zich wachten en de geallieerden vanuit Nijmegen konden niet op tijd bij de Arnhemse brug komen. De wandeling die we maken gaat langs verschillende ijkpunten in de strijd tegen de Duitsers. Zonder vechtende soldaten een fraaie en rustige tocht met mooie vergezichten over glooiende heuvels langs de Rijn naar het centrum van Arnhem

Reacties op wandelingen

Oorlogspad

Jan Brink, 19-09-2018

Deze mooie wandeling zondag 16 september 2018 onder prettige weersomstandigheden gelopen. Afwisselende route, wel grotendeels verhard (heeft ook wel weer z'n voordelen). Niet de routebeschrijving gebruikt, maar alleen de GPS-track; als gevolg hiervan stonden we bij het verlaten van het KEMA terrein voor een gesloten hek. Via de ingang het terrein weer verlaten. Dus toch maar even de routebeschrijving doornemen.

Reactie op Janet Bosma

Rob Wolfs, 23-11-2016

Bedankt Janet. We gaan kijken hoe we dit eventueel kunnen verbeteren.

Oorlogspad

Janet Bosma, 23-11-2016

Mooie wandeling, goed beschreven. Op 1 punt hadden we een probleem om het goede pad te vinden. Eerste blad, 4e alinea: op een splitsing met links bankjes en grasveld: waarschijnlijk door het blad is het moeilijk het eerste smallere pad RA te vinden. Later kwamen we op de Pietersbergseweg en konden we de route weer oppikken.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info