Oosterwoldpad

The 'Most Planned Unplanned Place Around'

Oosterwoldpad

De wandeling begint in het Cirkelbos, ofwel het Museumbos. Dit bos bevat een aantal landschapskunstwerken, zoals de heuvel Almere Boven. Daarna steken we via een fietsbrug de Waterlandseweg en de Lage Vaart over en bezoeken we de Groene Kathedraal. Vervolgens komen we uit in Oosterwold en wandelen we langs uiteenlopende typen experimentele woningen en bezoeken we de stadsboerderij Vliervelden. Via groene gangetjes langs de woonkavels van de bewoners ('doorwaadbare plaatsen') komen we uiteindelijk weer terug bij het beginpunt van de route, het tankstation aan de Waterlandseweg.
Almere is ontstaan aan de tekentafel. Over bijna alle straten en vaarten in de stad is nagedacht, bijna. In Oosterwold, een gebied dat wordt begrensd door de Hoge Vaart en de A27, werden vrijwel alle regels en bouwvoorschriften terzijde geschoven. De bouw begon in 2016. Zelfs The New York Times wijdde een groot artikel aan de meest geplande ongeplande plek ter wereld, maar voegde er wel aan toe: 'Ironically enough, it took a lot of government planning to open the floodgates of self-expression.'
Dit is een wandeling uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Almere, die in mei 2023 in druk zal verschijnen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theehuis Boerderij Uniek Leven

Kathedralenpad

1349 JB Almere

Odin Food Café, Almere Vliervelden

Goethelaan 163a

1349 EG Almere

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info