Oostvaarderspad

Langs de groene buitenrand van Almere

Versiedatum: 15-05-2023

OostvaardersplassenNatuurbelevingscentrumKotterbosMoskeeSri Vishnu Mandir TempelVan Hanh Pagode
13 KM
Start:

station Almere Oostvaarders, Almere

Details

Oorspronkelijk zou tussen Almere en Lelystad een industriegebied komen. Toen Zuidelijk Flevoland er eenmaal was was er geen behoefte aan. De slecht ontwaterde grond bleef onontgonnen. In dit moeraslandschap met riet, moerasandijvie en lisdodde ontwikkelde zich in korte tijd tot een aantrekkelijk leefgebied voor vogels. Reeds in 1973 kregen de Oostvaardersplassen een natuurstatus. Daarna werd het gebied uitgebreid met uitgestrekte graslanden waarin heckrunderen, konikpaarden en edelherten werden uitgezet om het grasland open te houden.
De Oostvaardersplassen groeiden uit tot een internationaal vermaard natuurgebied, een ontwikkeling die zichtbaar is in de film 'De Nieuwe Wildernis'. Maar dit wildernismodel liep tegen zijn grenzen aan. Na protesten van dierenliefhebbers werd besloten om het aantal grote grazers door afschot en verplaatsing te verminderen.
Na het Kotterbos keren we terug naar de stad. De Stripheldenbuurt is een van de laatste buurten die in Almere Buiten is gebouwd. Centraal ligt een Regenboogbuurt in het klein. Aan het eind komen we op De Evenaar, de centrale weg door Almere Buiten. Langs deze drie kilometer lange weg liggen winkels, restaurants, speelgelegenheden en religieuze gebouwengebedshuizen. Dit leverde de weg de bijnaam 'de reliboulevard' op.
Dit is een wandeling uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Almere, die is verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info