Op pad door de Baardwijksche Overlaat

Hart van Brabant

Versiedatum: 20-12-2022

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
17 KM
Start:

parkeerplaats bij KNP64, Drunen

Details

Deze rondwandeling voert ons door enkele sterk afwisselende landschappen van het meest westelijk deel van de Meierij. De route gaat al direct langs het natuurgebied de Baardwijksche Overlaat en over oude dijkjes langs polders met namen als Honderd Bunder, De Zeeg en Kievitswaard. Ooit lag hier de grens tussen de Graafschappen Holland en Brabant. Eenmaal over het Afwateringskanaal van s' Hertogenbosch naar Drongelen wandelen we door het bosrijke gebied in het noordelijk deel van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

In dit gebied tussen Drunen, Nieuwkuijk en Giersbergen is er een wereld van verschil en overeenkomst. Altijd heeft men hier strijd gevoerd tegen de natuur. Het is de strijd tegen het water of de strijd tegen het oprukkende zand. Dit gevecht tegen het water in het gebied boven het afwateringskanaal is grotendeels gewonnen en het kan eventueel nog dienst doen als overlaat. Maar ook de strijd tegen het oprukkende zand ten zuiden van het afwateringskanaal is onder controle gebracht, ofschoon er de laatste jaren meer ruimte is vrij gemaakt door Natuurmonumenten voor het spel van wind en zand.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info