Op pad langs Bredase Landgoederen

Baronie van Breda

Op pad langs Bredase Landgoederen
 • Bron:

  Charles Aerssens

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Ulvenhout

 • Startadres:

  St. Laurentiuskerk, Ulvenhout
  Dorpstraat 42
  4851 CM Ulvenhout

 • Coördinaten:

  51°33’6” N   4°47’48” E

Deze rondwandeling voert ons ten zuiden van Breda door de Baronie van Breda in de directe omgeving van Ulvenhout. We wandelen vanuit Uvenhout allereerst door het stroomgebied van het laagland riviertje de Mark. Langs deze nog deels gekanaliseerde waterloop bereiken we door het open landschap onder de A58 door het buurtschap Notsel. Vanhier steken we door naar de bosrijke omgeving van een tweetal buitenplaatsen: Landgoed Luchtenburg en Landgoed Hondsdonk. De route voert door deze landgoederen naar de N639, die we oversteken. Langs de noordoostelijke rand van het Chaamsche Bosch wandelen we door het buitengebied van het buurtschap Geersbroek naar het Landgoed Anneville, met zijn opmerkelijk verleden. Ook de troetel eik, 'Boom van jet jaar 2018' in de middenberm van de A58 komt in beeld. Van hier leidt de wandeling ons langs de oostkant van Ulvenhout door het Ulvenhoutsche Bosch terug naar het vertrekpunt.

Reacties op wandelingen

Erg nat

Kypmantsje, 13-03-2020

Wij hebben deze prachtige wandeling gisteren gelopen. En moesten een paar omleidingen maken. Na 650 meter konden we al niet verder langs de route. Het fietspad langs de mark was overstroomd en door de gemeente met hekken afgezet. Gelukkig een wandelknooppunten app op te telefoon en zo door het mastbos gelopen. Verder was het overal een natte boel. Bij punt 3 waar je niet links of rechts mag gaan maar rechtdoor is nu niet te doen. Iets verder op is het pad op dit moment onbegaanbaar. Wij zijn terug gelopen en over de verharde weg naar de grote weg gegaan en daar de route weer opgepikt. Op dit moment lijkt het wel een laarzen route.. Maar met mooi weer zeker aan te bevelen. Door de omleidingen hadden we er wel 19,5 km van gemaakt.

Op pad langs de Bredase Landgoederen

Ineke Sulkers, 29-10-2019

Een hele mooie wandeling, veel padden stolen en een hele mooie oude beuk. Wel goed opletten,wij zijn verkeerd gelopen en nog 2 andere dames ook,we kwamen elkaar weer tegen toe we allemaal de route kwijt waren. We zijn weer goed in Ulvenhout gearriveerd,maar wel een stuk langs de verharde weg gelopen. In Ulvenhout heerlijk soep gegeten bij ?? vlak bij de bushalte in het dorp. Een project voor mensen met een beperking.

Reactie op Anneke Schipper, Wandeling 26. Den Dolder

Bart van der Schagt, 14-10-2019

Je hebt jouw reactie bij de verkeerde wandelroute geplaatst. Wat je hebt gemist weet ik niet, ik was er immers niet bij. Ik denk dat je niet goed hebt opgelet. Doorgaans wordt deze route probleemloos gelopen, komt nog bij dat de route ca 3 weken geleden is gecontroleerd. Volg voor de zekerheid de gps-track, altijd heel verstandig, vooral als je met een groep loopt. Met gps kun je ook om tijdelijke hekken lopen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Uitspanning De Fazanterie

St. Annadreef 2

4851 RC Ulvenhout

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info