Op pad langs Bredase landgoederen

Baronie van Breda

Op pad langs Bredase landgoederen
 • Bron:

  Charles Aerssens

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Ulvenhout

 • Startadres:

  St. Laurentiuskerk, Ulvenhout
  Dorpstraat 42
  4851 CM Ulvenhout

 • Coördinaten:

  51°33’6” N   4°47’48” E

Deze rondwandeling voert ons ten zuiden van Breda door de Baronie van Breda in de directe omgeving van Ulvenhout. Allereerst door het stroomgebied van het laagland riviertje de Mark. Langs deze nog deels gekanaliseerde waterloop bereiken we door het open landschap onder de A58 door het buurtschap Notsel. Vanhier steken we door naar de bosrijke omgeving van een tweetal buitenplaatsen: Landgoed Luchtenburg en Landgoed Hondsdonk. Langs de noordoostelijke rand van het Chaamsche Bosch wandelen we door het buitengebied van het buurtschap Geersbroek naar het Landgoed Anneville, met zijn opmerkelijk verleden. Ook de troetel eik, 'Boom van het jaar 2018' in de middenberm van de A58 komt in beeld. Van hier leidt de wandeling ons langs de oostkant van Ulvenhout door het Ulvenhoutsche Bosch terug naar het vertrekpunt.

Reacties op wandelingen

Op pad langs de Bredase Landgoederen

Ineke Sulkers, 29-10-2019

Een hele mooie wandeling, veel padden stolen en een hele mooie oude beuk. Wel goed opletten,wij zijn verkeerd gelopen en nog 2 andere dames ook,we kwamen elkaar weer tegen toe we allemaal de route kwijt waren. We zijn weer goed in Ulvenhout gearriveerd,maar wel een stuk langs de verharde weg gelopen. In Ulvenhout heerlijk soep gegeten bij ?? vlak bij de bushalte in het dorp. Een project voor mensen met een beperking.

Reactie op Anneke Schipper, Wandeling 26. Den Dolder

Bart van der Schagt, 14-10-2019

Je hebt jouw reactie bij de verkeerde wandelroute geplaatst. Wat je hebt gemist weet ik niet, ik was er immers niet bij. Ik denk dat je niet goed hebt opgelet. Doorgaans wordt deze route probleemloos gelopen, komt nog bij dat de route ca 3 weken geleden is gecontroleerd. Volg voor de zekerheid de gps-track, altijd heel verstandig, vooral als je met een groep loopt. Met gps kun je ook om tijdelijke hekken lopen.

Langs Bredase Landgoederen

Charles Aerssens, 14-10-2019

Door werkzaamheden in het bosgebied na De Fazanterie aan het Kerklaantje grenzend aan de bebouwing van Ulvenhout is de route inderdaad niet helemaal duidelijk. Blijf het pad langs de bebouwing volgen met de. Bocht naar recht en steek dan naar links door.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Uitspanning De Fazanterie

St. Annadreef 2

4851 RC Ulvenhout

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info