Op pad langs de Roovertsche Leij

Hart van Brabant

Versiedatum: 16-12-2022

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
15 KM
Start:

Natuurpoort De Roovertsche Leij, Goirle

Details

Deze rondwandeling voert door het Landgoed Gorp en Roovert, gelegen in het grensgebied tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Het is een uitgestrekt landgoed van 1200 hectare met oude loof-, naald- en gemengde bossen, cultuurgronden, heide en vennen. Midden door dit gebied stroomt over een lengte van vijf kilometer de nog volop meanderende en karakteristieke laaglandbeek: de Roovertsche Leij met enkele afgesneden oude meanders, die een grote natuurwaarde hebben. Landgoed Gorp en Roovert is een particulier landgoed in het bezit van de familie Van Puijenbroek, die het toegankelijk heeft gemaakt voor het publiek.

De wandelroute vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de Natuurpoort Roovertsche Leij en gaat richting buurtschap Breehees. Van daar loopt de route langs de oever van de Roovertsche Leij naar het buurtschap Gorp met landhuis De Leenhof en het Kasteeltje op Gorp. Door de Nonnen Bosschen en Molen Bosschen wandelen we langs het Groot Ven en de noordzijde van de Roovertsche Heide naar de grens met België. Hier pakken we het beekdal van de Roovertsche Leij weer op en nu stroomafwaarts. Op de oever van deze laaglandbeek wandelen we tot aan de Paradijsbrug en langs het Roovertsche Bunt keren we terug naar het vertrekpunt Natuurpoort Roovertsche Leij.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info