Op pad rondom de Strijbeekse Beek

Grenzeloos wandelen

Versiedatum: 20-12-2022

www.wandelpaden.comStrijbeekde markde markpatersmoerwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
17 KM
Start:

De Smokkelaar, Strijbeek

Details

Grenzeloos wandelen in het gebied rondom de Strijbeekse Beek betekent dat deze rondwandeling deels over Nederlands en deels over Belgisch grondgebied verloopt. Het beekdal van de Strijbeekse Beek vormt hier immers de natuurlijke grens tussen beide buurlanden. Deze grensbeek scheidt twee mooie natuurgebieden: het ten noorden gelegen natuurreservaat de Goudberg van Staatsbosbeheer en het zuidelijke Domeinbos De Elsakker van het Vlaams Gewest. Ook voert de route langs de bovenloop van het riviertje de Mark ten zuiden van Grenspaal 218 en door het coulisselandschap van Meersel-Dreef en Groot en Klein-Eyssel. Hier vinden we nog kleine natuurgebieden, die hun natuurlijk karakter behouden hebben, zoals de Heerlese Loop tussen Groot- en Klein Eyssel.

Vanaf het vertrek bij Baroniepoort 't Smokkelaartje gaat de route direct door natuurreservaat de Goudberg langs het ringven Patersmoer. Dan betreden we noordelijke oever van het lager gelegen beekdal van de Strijbeekse Beek. Via het buurtschap Strijbeek steken we vervolgens door naar het riviertje de Mark en bereiken voorbij Grenspaal 218 het Belgische Meersel-Dreef. Vanaf hier wandelen we zuidwaarts langs de Mark over Belgisch grondgebied naar Groot- en Klein-Eyssel. Door Landgoed Elsakker komen we in het Domeinbos De Elsakker. De route verloopt hier door een oorspronkelijk heidegebied en over de nog jonge Strijbeekse Beek verlaten we België. Eerst door drassig weiland en over een breed zandpad keren we terug naar het vertrekpunt Baroniepoort 't Smokkelaartje.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info