OV-Stapper Amsterdamse Bos

Van station Amsterdam Centraal naar busstation Amstelveen

OV-Stapper Amsterdamse Bos
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam
  Stationsplein 15
  1012 AA Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°22’47” N   4°54’0” E

U wandelt eerst door hartje Amsterdam naar het Begijnhof en vervolgens langs de grachten naar het Vondelpark. Rustiger wordt het pas in het Amsterdamse Bos, de grote groene long van Amsterdam (Drie keer zo groot als Central Park in New York). Via het Bloesempark komt u in het oude dorp Amstelveen en bij het busstation bereikt u het nieuwe centrum van Amstelveen en het Cobra museum. Deze wandeling is een mooie mix van cultuur en natuur voor de wandelaar die de drukte niet schuwt.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Leuke (stads)wandeling

Bart van der Schagt, 08-04-2009

Je moet er van houden; het is een hele leuke en afwisselende (stads)wandeling. Bij het Begijnhof kom je wat probleempjes tegen. De route verderop weer oppikken. Tot medio 2010 vinden er gefaseerde renovatiewerkzaamheden in het Vondelpark plaats. Daardoor kan je de route/markering deels niet volgen. Dus zoek je eigen weg door dit park. Is ook heel makkelijk; gewoon naar de (enige) uitgang aan de andere kant van dit smalle, langgerekte, park lopen. Vanwege de betere busverbindingen met NS-station Zuid/WTC ben ik niet naar Bovenkerk maar naar Amstelveen gelopen. Zie de satellietfoto van de wandeling op de site 'Wandelen in beeld', hiernaast.

Amsterdamse Bos

Annelies, 04-07-2005

Ik heb deze route op 3 juli 2005 gelopen. En met de oude routebeschrijving van de NS uit 1994 is dat nog prima te doen. Op sommige punten is het even zoeken, maar uiteindelijk is het goed te doen. Het is een mooie wandeling die de stad met de natuur rond Amsterdam combineert. Handig zijn alle horeca gelegenheden die ook gewoon op zondag open zijn en er dus genoeg mogelijkheden zijn voor een hapje en drankje onderweg. In Bovenkerk gaat er een bus (lijn 199) richting Schiphol en aan de overzijde richting station RAI.

Amsterdamse Bos

Helen Anijs, 14-02-2003

Deze route heb ik op 13 januari 2002 gelopen als eerste gedeelte van het Pelgrimspad. Ik heb gelopen van Amsterdam naar Bovenkerk. In Bovenkerk kun je op de bus stappen naar A'dam CS (lijn 170/172). Alleen bij de rotonde in het Amsterdamse Bos zijn de aanwijzingen in het boekje over het Pelgrimspad niet erg duidelijk. Over de wandeling zelf kan ik duidelijk zijn: het is een zeer afwisselende prachtige wandeling en zeer aanbevelenswaardig!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info