OV-Stapper Bekendelle

Van station Winterswijk naar station Aalten

OV-Stapper Bekendelle
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Winterswijk

 • Startadres:

  station Winterswijk
  Stationsstraat 32
  7101 GH Winterswijk

 • Coördinaten:

  51°58’1” N   6°42’59” E

U loopt door het karakteristieke coulissenlandschap van de Achterhoek: een lappendeken van bos, natuurgebied, weide- en akkerland. De wandeling door dit licht glooiende landschap is steeds weer verrassend: fraaie vergezichten, korenvelden, een idyllisch riviertje en statige hereboerderijen. De streek van Winterswijk was het domein van de scholteboeren, die hier eeuwen lang hun stempel op landschap en samenleving hebben gedrukt. Het is een stevige wandeling door een rustig gebied.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Wandeling staat in jubileumgids NS

Antoon, 03-10-2010

Vandaag deze wandeling gelopen bij mooi weer. Een prachtige en zeer afwisselende wandeling. Heb de wandeling gelopen met de NS jubileum wandeltochten gids 2010. Hier staat een route in die op een aantal plaatsen net even wat anders loopt maar wel geheel van markering is voorzien. De wandeling is wat langer geworden dan de oude en is nu 22 kilometer. Persoonlijk zal ik deze wandeling nooit meer vergeten. Op de guldenweg gaat deze route door het bos. Op een gegeven moment een rood lint wat het pad afsluit. Ik ga er toch onderdoor en vervolg het pad, maak mooie foto's van paddestoelen tot ik bijna bij het einde van het pad zie waarom het rood lint is aangebracht een enorm grote boom is omgewaaid en verspert het pad. Vlak voor deze boom moet ik een beekje oversteken via een glibberig en schuin brugje. Als ik er een stap op zet zak ik door het brugje heen en sta tot mijn enkels in het water tussen de planken. Een flink bezeerd onderbeen. Ik loop verder door het beekje ( mijn schoenen zijn in ieder geval waterdicht) en vervolg de wandeling. Een wandeling die ik een ieder kan aanraden, wel opletten bij het kleine brugje of op de guldenweg de weg blijven vervolgen. Dan kom je verderop vanzelf weer op de route.

Einde van deze wandeling

Lidwien Smit, 06-04-2010

Tweede Paasdag, 5 april 2010, hebben we deze wandeling gelopen. Heel erg mooi, met vele weidse vergezichten. De route is nog geheel intakt, de nummers op de paddestoelen zijn inmiddels in ere hersteld. Aan het einde zijn we echter, op advies van de eerdere reacties, de geel-rode markering blijven volgen van het Scholtenpad en niet van de tekst, zoals geadviseerd. Hierdoor kwamen we uit in Bredevoort en niet in Aalten! Ik denk dat bedoeld wordt de geel-rode markering mét NS-logo, wat één regel verder in de tekst vermeld is.

Voor Aalten....

Bart van der Schagt, 13-08-2009

Inderdaad; even voor Aalten NIET de routebeschrijving maar de geel/rode markering blijven volgen! Ik had ruim 22 km. op de (GPS)teller staan...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info