OV-Stapper Bieslandse Bos

Van station Delft naar station Zoetermeer

OV-Stapper Bieslandse Bos
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Delft

 • Startadres:

  station Delft
  Stationsplein 1
  2611 BV Delft

 • Coördinaten:

  52°0’23” N   4°21’23” E

Van oude patriciërshuizen en grachten met boogbruggen het groene Delftse Hout in. Na het eeuwenoude centrum van Delft, komt u in het Delftse Hout, aangelegd rond een oude zandwinningplas. Over een kerkenpad en via het buurtschap Klein Delfgauw loop je langs de rand van het Bieslandse bos, met uitzicht op een moerasachtig gebied, weiland en kassen in de verte, naar Pijnacker.
In Pijnacker kun je kiezen: naar het (metro)station of de route via de Balij, een natuurbos in wording en het voormalige Floriadeterrein verlengen naar Zoetermeer.


Reacties op wandelingen

Vogels

Ellen van O., 09-06-2014

Op 6 juni 2014 heb ik deze wandeling voor de 2e keer gelopen. Misschien ga ik hem nog wel eens lopen. Hij verveelt niet snel door de mooie afwisseling van de stad en de natuur. De natuurtuin in de Delftse Hout is ook altijd leuk om te bezoeken. Verder is het een vogelrijk gebied. We hebben deze keer enorm genoten van 3 fouragerende ooievaars op zeer korte afstand en een lepelaar. De route stond in de gps, dus geen gezoek. We hebben er weer van genoten.

Alleen maar genieten

W van den Hurk, 29-05-2013

Op 28 mei 2013 heb ik deze wandeling gelopen. Eigenlijk mijn eerste wandeling die ik van deze site heb geplukt. De omschrijvingen van de route waren duidelijk. Ik geloof dat ik een keer door eigen schuld een stukje verkeerd ben gelopen, maar waar hebben we het dan over. Ik heb genoten van de prachtige stad Delft en van het buitengebied. Heerlijk op bankjes uitgerust, wat gekletst met andere wandelaars en koffie gedronken op een mooi terrasje in Delft. Ik heb nogmaals ervaren hoe mooi ons landje is. Helaas was er een klein minpuntje. In Pijnacker aangekomen, bleek ik met mijn NS Dagkaart niets te kunnen doen, omdat ik gebruik moest maken van de metro. Gelukkig was er een aardige machinist die me mee nam naar Den Haag Centraal. Maar nogmaals... ik heb erg genoten en ga zeer zeker vaker gebruik maken van de aangeboden wandelingen.

Van Delft naar Zoetermeer (02-11-2011)

Ivo Engels, 02-11-2011

Vandaag deze wandeling gelopen, Lekker weer, mooie wandeling. lekker gegeten na een kilometerje of 3,4 bij cafe du midi. Je loopt echt van oud (Delft) naar nieuw (Zoetermeer), leuk!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info