OV-Stapper Boerskotten

Rondwandeling vanaf station Oldenzaal

OV-Stapper Boerskotten
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Oldenzaal

 • Startadres:

  station Oldenzaal
  Stationsplein 14
  7573 AV Oldenzaal

 • Coördinaten:

  52°18’25” N   6°56’1” E

Een prachtig glooiend Twents landschap met karakteristieke boerderijen, fraaie landgoederen, groetende mensen en niet onbelangrijk veel onverharde wegen en paden. Vanuit Oldenzaal wandel je langs landhuis De Haer door het Kalheupinkpark met bijzondere beelden en bomen. In het dorp De Lutte kom je weer even in de bewoonde wereld met enkele horecagelegenheden rond het dorpsplein. Net na De Lutte is het mogelijk de route in te korten tot 11 km. Via het Rotboerpad en het Milenniumlaantje, met bomen voor in 2000 geboren kinderen, gaat de route door Boerskotten in beheer bij Natuurmonumenten terug naar Oldenzaal.
Deze wandeling kan ingekort worden tot 11 km door vanaf bushalte Losserhof naar station Oldenzaal te rijden. Deze wandeling kan ingekort worden tot 7 km door vanaf bushalte R.K. Kerk in de Lutte naar station Oldenzaal te rijden.


Reacties op wandelingen

Prachtige afwisselende wandeling

Wietske, 14-04-2014

Zaterdag 12 april 2014 De wandeling is erg afwisselend, parken, stukken bos, landgoederen, glooiende boerenlandschappen met mooie boerenschuren en boerderijen. De mensen zijn ook ontzettend vriendelijk. We vonden het een prachtige afwisselende wandelingen met meer horeca dan we hadden verwacht. De stationsrestauratie is op zaterdag gesloten maar al vrij snel loop je langs tennisbanen. De kantine was open en we waren van harte welkom. Wat voor ons wel fijn was na een lange treinreis. Iets verder op de wandeling loop je langs de schuren van st.natuurmonumenten. 'op het erf van een boerderij lopen tussen twee schuren door'. Een van de schuren was open en daar was een toilet en een koffie/thee automaat. (gepast geld ? 1). Daarna is centrum Lutte het laatste horecapunt. Waar we ons getrakteerd hebben op een heerlijk Italiaans ijsje. De wandeling is over het algemeen goed beschreven op een paar stukjes na. 3e tekst blokje- Na vierde bankje linksaf is eigenlijk gewoon rechtdoor lopen over de oprit en parkeerterreinen van de tennisbaan. Op laatste stuk parkeerterrein door opening op weggetje die tussen de tennisbanen en het parkeerterrein loopt. Door hekje rechtsaf en dan kom je pas op een asfaltweg uit. Vanaf daar zijn er weer route tekentjes. Iets verderop staat; na 600 meter voor bij een vlonder op driesprong linksaf. Wij liepen gewoon het pad af, over de vlonder. Vervolgens pad volgen en dan kom je bij de verkeersweg (N735) uit. Bij allerlaatste stukje tekst staat; na de vijver. Vijver is een groot woord, het was meer een wat brede sloot. Bij het bospad waar je af moet slaan staat wel een tekentje. Na de wandeling zijn we uit eten gegaan in Oldenzaal. Veel keuze uit allerlei horeca zaken rond een plein in het centrum. Mooi einde van deze prachtige wandeling.

Reactie op Frank

Bart van der Schagt, 10-04-2014

Frank, ik denk dat je beter Groene Wissel Oldenzaal (245) had kunnen lopen. Deze GW route maak waar wat de NS-wandeling schrijft...

Niet zo mooi als gehoopt

Frank van der Meer, 10-04-2014

NS-wandeling Boerskotten, ik was het halve land afgereisd en had me er enorm op verheugd. 'Een prachtig glooiend Twents landschap met karakteristieke boerderijen, fraaie landgoederen, groetende mensen,' aldus een lekkerbekkende NS. Inderdaad, dat klopt. Waarom viel hij dan toch een beetje tegen? Waren de boerderijen niet karakteristiek genoeg? Glooide het landschap dan niet prachtig? En groetten de mensen niet genoeg (of nog erger: te veel)? Nee dat was het niet. Ik leed aan hooggespannen verwachtingen. Toch een leuke wandeling hoor, al met al. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/boerskotten

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info