OV-Stapper Bomendijk

Van station Deventer naar station Klarenbeek

OV-Stapper Bomendijk
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  station Deventer
  Stationsplein 5
  7411 HB Deventer

 • Coördinaten:

  52°15’24” N   6°9’39” E

Hanzestad Deventer biedt vele mogelijkheden voor een uitgebreid bezoek. Loopt u liever direct de natuur in, dan komt u aan de overkant van de IJssel ook aan uw trekken. Want deze wandeling laat u kennismaken met een vrijwel onbekend stukje prachtig Gelderland. Tot Wilp loopt het Marskramerpad samen met het Hanzestedenpad door de uiterwaarden. Van Wilp naar Voorst volgt u de kronkelende en bomenrijke Veluwse Bandijk, nationaal bekend als de bomendijk. Het is, met z'n uitzicht over de uiterwaarden aan de ene kant en het uitzicht op het coulissenlandschap aan de andere kant, een absolute topper onder de wandelpaden. Van Voorst naar Klarenbeek loopt u door het Appense bos.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

18 jaar na dato nog steeds prachtig

Tamara de Zeeuw, 19-04-2019

18 jaar na dato is deze route nog steeds een pareltje onder de OV wandelingen. Waar er in 2001 meer dan 3.000 man deze route wandelden, kwam ik op een zonnige donderdagmiddag welgeteld 4 mensen tegen op de dijk. Ik raak net gewend aan de wijdse vergezichten als ik na het oversteken van een asfaltweg de bomendijk op loop. Wauw! Hier is het de wandeling allemaal om te doen, een 13e eeuwse dijk die door het landschap meandert omgeven door grote, oude bomen. De routebeschrijving klopt nog helemaal, alleen op het einde moet je vooral even je eigen gezonde verstand gebruiken en het uitgesleten wandelpad blijven volgen. Na het witte huis aan de rechterkant kom je uit bij een houten slagboom, het marskramerpad gaat hier naar links, jij moet hier rechtsaf, door het kabouterbos en dan aan het eind linksaf en dan loop je zo het treinstation Klarenbeek tegemoet. Genieten met een hoofdletter G. Ik schreef er (uiteraard) een blog over op mijn website: https://levenomteeten.nl/2019/04/19/ov-stapper-bomendijk-18km/

Prachtige wandeling

Dick van Hees, 10-07-2016

Deze wandeling gedaan op 7-7-2016

Een heel mooie wandeling en nog steeds goed gemarkeerd , ondanks dat deze wanddeling uit 2001 dateert. Enkel op het einde bij het oversteken van de spoorlijn bij Klarenbeek klopt de beschrijving niet meer en ontbreekt hier en daar de markering. Er word gesproken over een stuk lopen over de banddijk: deze is nu afgezet. In plaats hiervan na het oversteken van de spoorlijn doorlopen tot je links een slagboom ziet. Hier rechtsaf via een voetganger sluis het bospad in. Dit loopt u uit ( onderweg en wit huis aan de rechterhand) en u komt uit bij het station.

Zeer mooie en bijzondere wandeling

Frank van der Meer, 30-03-2014

Deze oude NS-wandeling is een beetje in de vergetelheid geraakt. Doodzonde, want hij behoort tot de topwandelingen van Nederland. Schitterend van begin tot eind. Pak een mooie lente- of zomerdag, want je wandelt door open rivierenlandschap. Na een mooi stuk langs de IJssel klim je de kronkelende Veluwse Bandijk op, alias de Bomendijk. Uren genieten van betoverend landschap: dijken, ruig grasland, rietmoeras, wielen en natuurlijk bomen, heel veel bomen. Foto's en verslagje lezen? Ga naar Frankwandelt.nl/bomendijk

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info