OV-Stapper Boonervliet

Van station Vlaardingen West naar station Maassluis

 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Vlaardingen

 • Startadres:

  metrostation Vlaardingen West
  Geuzenplein 5
  3132 AB Vlaardingen

 • Coördinaten:

  51°54’14” N   4°18’53” E

Midden in de Randstad door Hollandse polders naar het historische stadje Maassluis. Langs wat uitlopers van Vlaardingen West loop je over een landbouwweggetje naar het recreatiegebied Krabbeplas. Bij mooi weer kun je bij het strandje een frisse duik nemen voordat je je wandeling vervolgt.

De bebouwing van Vlaardingen, de snelweg en de havens op de achtergrond: Randstad, maar daar tussenin een verrassend groen gebied. Een vogelkijkhut geeft zicht op de vogelrijke Aalkeet-Buitenpolder. Een fietser zoekt er zijn roodborstje dat hij hier iedere dag ontmoet. Dan de bosrijke 'nieuwe natuur' van de Broekpolder in. In de zestiger jaren werd dit gebied rijp gemaakt voor woningbouw, maar opgespoten verontreinigd slib uit de Rotterdamse havens gooide roet in het eten. Er werd een populierenbos geplant en het braakliggende terrein kon zich ontwikkelen tot natuurgebied. Langs enkele jachthavens bereikt u de grasdijk langs de Boonervliet. In de zomermaanden kun je met veerpont De Kwakel overvaren en de zomervariant van de wandeling via een kerkenpad naar Maasland vervolgen. In de winter vervolg je je route langs de Boonervliet en de Foppenpolder. Beide varianten eindigen in historisch Maassluis, waar de haven, het voormalige stadhuis en het kerkeiland de moeite waard zijn. Lengte: 11,5 of 14,5 of 15,5 kilometer.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Obstakel en horeca

Marion de Wit, 19-01-2020

Na het viaduct de oude route via vogelkijkhut volgen ( het andere is fietscross geworden). Bij de Bommeer is een fijne horeca. Het pad ervoor is erg dras!

Ov

Marjan Krepel, 24-02-2019

Bedenk dat de Hoekse lijn al 2 jaar niet rijdt. De RET heeft nog steeds problemen. Tot de zomer is het OV uitsluitend busvervoer. Hopelijk is dit jaar eindelijk de metro klaar.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info