OV-Stapper Drentse Aa

Van Westlaren naar Rolde

OV-Stapper Drentse Aa
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Westlaren

 • Startadres:

  bushalte N34 Westlaren

  Westlaren

 • Coördinaten:

  53°5’7” N   6°39’10” E

Het mooie stroomdal van de Drentse Aa is een van de minst geschonden beekdalen van Nederland. De wandeling start in West-Laren en volgt daarna de bronbeken van de Aa, die ontspringen op het Drents plateau. Na enkele hunebedden en het typisch Drentse brinkdorp Gasteren komt u vrij plotseling op het Balloërveld, dat wordt begraasd door een kudde schapen. U eindigt in het pittoreske Rolde.


Reacties op wandelingen

Zo als Nederland hoort te zijn

Willem, 08-05-2011

Wat-is-dit-een-schitterende route!!! Het is een reis om daar te komen maar dat komt de route zeer ten goede. Vanuit de bus stap je gelijk in de natuur en loop je over heide en door oude brinkdorpjes. Je loopt alleen maar door gebieden waar het lijkt of er in de afgelopen 100 jaar niks is gedaan aan het landschap. Op zo'n mooie zonnige dag is het zeker mooi om deze route te lopen en wat een stilte om je heen. Zet even een paar stappen niet op de Balloërveld en je hoort alleen de wind om je heen suisen, hoe mooi kan dat zijn. Het enige nadeel is het mulle zand op het Balloërveld maar dat komt waarschijnelijk door de droge periode van de afgelopen tijd. Een pannenkoek in Gasteren is zeker de moeite waard!

Flinke wijzigingen in de route

Bart van der Schagt, 24-09-2009

Deze zeer fraaie wandeling is nog heel goed te lopen. Mits je maar de rood/wit markering van het Pieterpad blijft volgen. Daar maakt deze oude NS-wandeling nog steeds onderdeel van uit. De markering wijkt voor grote gedeeltes af van de routebeschrrijving. Dat komt door dat het stroomdal van de Drentse AA ruimer voor het publiek is opengesteld. De markering is daarop aangepast en de wandeling is mooier en aantrekkelijker geworden; een stukje vlonderpad over een moeras, meer door het stroomdal en een flink stuk door de Gasterense Duinen zijn de aangename veranderingen. Vanaf Gasteen zijn de wijzigingen in het traject minder spectaculair.

Drentse Aa wandeling

P. Suurd, 02-09-2004

Even een paar OV-tips: De wandeling is prima te doen als je met de trein naar Groningen gaat en vandaar met de bus naar Zuidlaren (aan elkaar geschreven.Lijn 57 richting Annen/Gieten. UItstappen bij de eerste halte.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info