OV-Stapper Elburg

Van station Nunspeet naar station Elburg

OV-Stapper Elburg
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Nunspeet

 • Startadres:

  station Nunspeet
  Stationsplein 1
  8071 CH Nunspeet

 • Coördinaten:

  52°22’16” N   5°47’1” E

De route begint afwisselend met het beklimmen van de uitkijktoren met zicht op Nunspeet en het Centraal Veluws Natuurmassief. Daarna verder het bos in. Na Doornspijk voert de route door polders waar de voormalige Zuiderzee regelmatig huis hield. Je ziet het bijvoorbeeld nog aan de restanten van de weggespoelde St. Ludgeruskerk, ooit het centrum van het vroegere Doornspijk.De route eindigt bij bushalte Centrum in het fraaie stadje Elburg.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

NS Elburg

Yvonne Carla Rus-Hermanni, 06-12-2015

Gisteren met mijn man deze wandeling gelopen. Na verwarrend begin mooie route met als eindpunt Elburg . Wat tegen viel dat we daar op de bus moesten naar treinstation Zwolle ( wat duur grapje was) Verder ons prima vermaakt op deze route.

Mooie wandeling na 'asfalt' begin

Mieke van Vessem, 10-10-2014

De wandeling begint wat vreemd: zeker 2 km over een brede asfaltweg om Nunspeet uit te komen. Ik maakte me een beetje zorgen: zou dit zo doorgaan? Want het was ook nog redelijk druk met auto's. Maar toen de route eenmaal het bos inging, werd het steeds prettiger, kleine paadjes, en afwisselend met ook een lang stuk (aan het eind) over een grasdijk tussen de weilanden. Prima uitsmijter in Doornspijk. kortom een fijne dag.

Elburgse palingwandeling

Gerda Martijn-Wiesell, 27-04-2013

Voor ons is Elburg verbonden met heerlijk aan het haventje een dikke paling eten. En de wandeling vanaf Nuspeet was daar prima voor geschikt. Veel afwisseling, bossen en grasdijken, een heel leuk gedeelte kerkepad/landgoedroute, kortom, een aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info