OV-Stapper Geuldal

Van busstation Gulpen naar station Valkenburg

OV-Stapper Geuldal
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Gulpen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Gulpen
  Rijksstraatweg
  Gulpen

 • Coördinaten:

  50°48’56” N   5°53’42” E

De charme van de Geul in de omgeving van Valkenburg is alom bekend. De drukte in deze toeristenplaats is niet te vergelijken met de rust in de weilanden van het Geuldal. De wandeling volgt het slingerende riviertje vanaf Gulpen. In Wijlre komt u langs een mooie watermolen. Daarna loopt u over paadjes door de weilanden, waar het na regenval glibberig kan zijn. Ook grazen er koeien, dus honden aan de lijn! Na Schin op Geul gaat de route steil omhoog naar de oude 'kluis' (kluizenaarswoning met kapel) op de Schaesberg bij Valkenburg.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Pracht wandelroute

Noortje, 23-03-2008

Afgelopen donderdag deze oude NS wandeling gewandeld. Is nog steeds goed te wandelen. Is nog bijna geheel gemarkeerd en met de routebeschrijving goed te doen. Prachtige natuur onderweg en zeker een aanrader. Kijk maar eens op mijn wandelsite http://noortjesvoetstappen.web-log.nl/ voor een verslagje van de tocht.

Het "schoonste stukske Nederland"

Kees van der Sijs, 08-05-2003

Begin mei 2003 deze route gelopen. De beschrijving is nog helemaal in orde. Net als die van het Gerendal is ook deze wandeling schitterend. Met de koeienvlaaien viel het best mee, hoor Marian. Blokje 6: de "voetgangerstunnel onder de spoorbaan"bestaat niet (meer) en we hebben ook geen prikkeldraad gtezien. Je kan de spoorbaan al slalommend gewoon oversteken. Je begint trouwens in Gulpen en niet in Valkenburg.

Geuldal

Geert, 14-02-2003

Stefan! Hulde voor je initiatief om dit 'mooiste stuk van het Pelgrimspad' nieuw leven in te blazen. Ik raad het altijd mijn wandelvrienden en onze leden aan en heb dus nooit begrepen waarom deze NS-wandeling is opgeheven. Mijn pelgrimspad(en)nieuws staat ook op www.tweevoeter.nl/pelgrimspad en als van ouds op de grote ANWB-site in ons wandelnieuws op www.anwb.nl onder vakantie & vrije tijd / wandelen (zie inmiddels in het Nieuwsarchief van die pagina het roemruchte "Walhalla"-bericht) en in ons wandelforum op www.anwb.nl onder forum / wandelen. De nieuwe naam van deze historische route uit (voor zover nu bekend!) 1927 is Pelgrimspad LAW 7-II, uitgegeven door het Wandelplatform (www.wandelnet.nl) maar ook verkrijgbaar bij de ANWB. Ik weet wel zeker dat je hiermee veel wandelaars en aankomende pelgrims een groot plezier doet! Tussen twee haakje: de aansluitende routes door Belgie en Frankrijk zijn inmiddels in kaart gebracht; kijk op De Tweevoeter! Met heel veel dank en vriendelijke groet, Geert Bakker, ANWB-contactman voor het Pelgrimspad LAW 7-II, 070 314 60 41.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info