OV-Stapper Gooise Lusthoven

Rondwandeling station Bussum Zuid

OV-Stapper Gooise Lusthoven
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Bussum

 • Startadres:

  station Bussum Zuid
  Struikheiweg 5
  1406 TK Bussum

 • Coördinaten:

  52°15’54” N   5°9’44” E

Een wandeling op stand over de imposante 's-Gravelandse buitenplaatsen. Tegen het einde van de 17e eeuw werden de woeste gronden door rijke Amsterdamse kooplieden ingericht als ware lustoorden. U loopt onder andere over de landgoederen Schaep en Burgh, Boekesteijn en Hilverbeek. Slingerpaden, leuke doorkijkjes, lanen en waterpartijen kenmerken dit gebied. Via de naaldbossen van het Spanderswoud en de Franse Kampheide keert u terug naar station Bussum Zuid.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Mooiweerwandeling

Frank van der Meer, 20-02-2015

Superleuke rondwandeling vanuit station Bussum-Zuid over de heerlijke buitenplaatsen van 's-Graveland in het Gooi. Echt een wandeling om op een mooie dag te doen, als het zonlicht de bossen kleur geeft, en de vele vijvers en beekjes extra laat schitteren. Op zonnige zondagen moet je alle genoegens delen met vele anderen. Foto's en verslagje kijken? Ga naar Frankwandelt.nl/lusthoven

Goed opletten!

Clemens Frederiks, 29-03-2014

Loop niet vaak verkeerd; kwestie van opletten ;-). Bij deze wandeling ging het echter toch een paar keer mis. Blz. 5 bovenaan: 'U komt uit op een drukke verkeersweg' --> Uitgekomen op die verkeersweg moesten wij nog een paar honderd meter naar rechts voor we bij de asfaltweg het natuurreservaat in kwamen. Blz. 5 onderaan: 'Bij een wit-groen paaltje ...'--> Paaltje en asfaltweggetje niet gezien. Bij een kruising van onverharde paden moest je naar links (markering in zicht) en verder markeringen volgen tot het 'halfverharde fietspad: hier rechtsaf'. Blz. 9: 'Ga direct linksaf over nog een bruggetje...'--> Volgens de markering moet je echter rechtsaf. Je kunt echter gewoon de omschrijving volgen. Blz.14: 'Hier rechtsaf om de vijver heen lopen; neem het derde pad rechtsaf'. --> Zeker niet goed geteld, maar we hebben kennelijk het vierde pad genomen en kwamen er dus niet meer uit. Uiteindelijk de gele pijlen van Natuurmonumenten gevolgd en zo kwamen we weer bij de uitgang van Gooilust. Laat u door bovenstaande niet afschrikken. Evenzogoed een heel prettige wandeling.

Mooie Route

Lennie Verkerk, 05-05-2013

Een hele mooie en afwisselende wandeling, veel dieren gezien, een Ree, eekhoorn, Vlaamse Gaai en heel veel vogelgeluiden .Ik was het spoor even kwijt bij de langere route, maar weer teruggevonden ! Tijdens de tocht kom je langs een Beeldentuin die zeker een bezoek waard is ! Kortom een mooie wandeling die ik zeker weer wil gaan lopen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info