OV-Stapper Heuvelland

Dag 1: Van station Valkenburg naar Slenaken

OV-Stapper Heuvelland
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Valkenburg

 • Startadres:

  station Valkenburg
  Stationsstraat 10
  6301 EZ Valkenburg

 • Coördinaten:

  50°52’10” N   5°49’56” E

Holle wegen en stegelkes. Deze wandeling biedt een compleet beeld van het Zuid-Limburgse landschap. Rivieren en beken hebben diepe dalen met vaak steile hellingen ingesneden. Goede wandelschoenen zijn hier vereist. Vanuit Valkenburg is het direct al flink klimmen en dalen. Je wandelt door het bloemrijke Gerendal, met zijn voor Nederland unieke orchideeëntuin. Na zo'n 10 km is het goed rusten in het forellendorp Gulpen. Door het Gulpdal klim je naar het Groote Bosch. Aan de andere kant van de heuvel langs de meanderende Gulp naar Slenaken, waar je overnacht.

De tweede dag gaat de route vooral door open landschap met de fruitboomgaarden van het Mergelland. Karakteristieke Limburgse dorpjes en vergezichten geven de wandeling extra sjeu. En natuurlijk veel onverharde en halfverharde paden in Limburg wandelland.


Reacties op deze wandeling

Treinen Eijsden

Marijn, 03-03-2012

Er rijden sinds december 2011 wel weer treinen vanuit Eijsden naar Maasstricht.

Wandeling slenaken

Anral, 10-03-2010

het was een heerlijke wandeling, koud maar goed te doen. Hebben een ander hotel genomen: hotel residentie Slenaeken. Prima prijs super eten en zeer gezellig. Wij komen hier weer terug voor een fietsvakantie in de zomer.

Station Eijsden GEEN treinen!!!

Bart van der Schagt, 23-07-2009

Vanaf station Eijsden rijden geen teinen meer. De vervangende Veolia-bussen rijden in het weekend 1x per uur. Je kunt daarmee met je NS-vervoersbewijs/kaartje reizen. Op het station Eijsden staat NERGENS aangegeven van waar deze bussen vertrekken, welke lijn je moet hebben en ook geen vertrektijden. Ja, er hangt een uitgebleekt verfrommeld ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info