OV-Stapper Hondsrug

Van station Haren naar station Zuidlaren

OV-Stapper Hondsrug
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Haren

 • Startadres:

  station Haren
  Stationsplein 1
  9751 SZ Haren

 • Coördinaten:

  53°10’29” N   6°37’3” E

Van Haren naar Zuidlaren over de "Drentse Heuvelrug". Hunebedden mogen hier niet ontbreken. Buiten het renteniers- en forensendorp Haren volg je het vermaarde Pieterpad. Uit de overblijfselen van wat kleinere hunebedden blijkt dat de Hondsrug al vroeg werd bewoond.
De tocht eindigt in het esdorp Zuidlaren, een karakteristiek dorp met wel zeven brinken en bekend vanwege de jaarlijkse paardenmarkt. Driekwart van de route gaat over onverharde paden. Fraaie bossen en een open landschap wisselen elkaar af.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

OV-stapper Hondsrug

WandelMaara, 28-10-2019

Waarom de NS besloten heeft deze route op te heffen en in plaats daarvan een wandeling van Haren naar Groningen op poten te zetten is mij een raadsel. Deze OV-stapper Hondsrug is vele malen mooier. Je loopt voornamelijk over onverharde paden, door de Appèlbergen, jammer genoeg langs het Noordlaarderbos ipv er doorheen, maar altijd omringd door dieren en groen. Dus loop liever vanaf Haren naar het zuiden in plaats van naar het noorden en laat je verrassen door de Hondsrug.

NS-wandeltocht Hondsrug

Andre Smit, 29-09-2007

Een prachtige wandeling over het noordelijke gedeelte van de Hondsrug. Op deze wandeling komt U veel natuurschoon en een prachtige hunebed tegen . Bovendien eindigt deze tocht op de prachtige brink van Zuidlaren. Een echte aanrader voor de wandelaar. tip voor onderweg: een kunt een heerlijk kop koffie en gebak gebruiken bij restaurant Sassenheim.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info