OV-Stapper Houtmars

Van station Ommen naar station Dalfsen

OV-Stapper Houtmars
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

Dit halfopen coulisselandschap van het Vechtdal loopt u afwisselend langs weilanden en in bos. Erg mooi zijn de talrijke houtwallen, die het land in stukjes verdelen. Eerst volgt u het riviertje de Regge, in de 18e eeuw belangrijk voor de textiel-schepen die van en naar Twente voeren. Daarna passeert u het aardige dorp Vilsteren en kasteel Rechteren (niet toegankelijk).

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Prachtig met een kleine wijziging

Edwin Faasen, 13-04-2020

Op zondag 5 april deze wandeling gemaakt. Was lekker weer. Mooie afwisselende route. Er is een kleine wijziging in de route. Zelf heb ik met GPS gelopen. Maar als je de tekst aanhoud dan moet je bij de sluis met brug het volgende doen. 'De route gaat niet over de brug maar volgt het zandpad langs de oever van de Vecht bypass (nevengeul in de Vecht). Verderop staat aan de rechterkant een hek met verboden toegang. Dus hier gaat u rechtdoor en loopt tussen een vijver en boerderij. Aan het einde pad linksaf, Baarslagweg. Voorbij de boerderij rechts aanhouden'. Voor de rest klopt de route nog prima.

10 jaar na datum nog actueel

Karin hulst, 26-03-2013

Zondag 24 maart 2013 gratis met NS naar Ommen voor de Houtmars op eigen risico. Alles klopt nog. De verfstrepen worden dan weliswaar niet meer onderhouden, daarvoor in de plaats zijn paaltjes gekomen waar naast diverse andere wandelmarkeringen ook deze wandeling op staat. Bijzonder duidelijk!

Houtmars ns wandel route 18,5 km

Ben en Joke Bremmer, 09-08-2010

9-8-2010 Het was super mooi om deze oude wandeling te wandelen,wij zijn geen enkele keer mis gelopen. En naar ons idee is deze route nog heel actueel. Geweldig gewoon. Ben en Joke Bremmer

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info