OV-Stapper Hunzedal

Dag 1: van Gieten naar Borger

OV-Stapper Hunzedal
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Gieten

 • Startadres:

  knooppunt N33/34, Gieten
  Eexterweg
  Gieten

 • Coördinaten:

  53°0’24” N   6°45’21” E

Een afwisselende tocht door het Drentse landschap met bossen, zandverstuivingen, essen en natuurlijk hunebedden. De wandeling begint in Gieten. Kort daarna heb je zicht op het uitgestrekte Hunzedal. Een ander hoogtepunt van de eerste dag is het Drouwenerzand, een prachtig stuifzandgebied. In Borger is naast het grootste hunebed van Nederland, het Hunebedcentrum gevestigd. Hier kun je meer te weten komen over het leven van de hunebedbouwers. En ook op de tweede dag van deze tocht door boswachterij Exloo, het Valtherbos en de Emmerdennen zullen hunebedden niet ontbreken.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

NS wandeling Hunzedal

Henri Floor, 08-10-2010

Deze wandeling is recentelijk voor de 2e wandeldag aanzienlijk gewijzigd. Deze NS wandeling volgt het Drenthepad. In het NS boekje uit 2008 zijn de dagtrajecten Gieten-Borger en Borger-Valthe. In het boekje van 2010 is dat Gieten-Borger en Borger-Valthe. Een recent verslag in woord en beeld staat op www.henrifloor.nl/ns.htm

Prachtig lopen door het Hunzedal

Kees van der Sijs, 02-12-2009

Deze tocht in 2-en geknipt gezien de afstand vanuit het Westen naar Drente. 07.11.09 van Gieten-Borger en op 01.12.09 ' Borger-Emmen. Totaal 36 km. door bossen, heidevelden (Drouwenerzand en Molenveld) essen enz. Erg fraai allemaal en een aanrader voor iedere wandelaar. Routebeschrijving is prima, markering redelijk. Soms sporen beiden niet helemaal, kreeg ik de indruk. M.n. was dit het geval bij de Schoolstraat in Valthe (2e dag). Gelet op de tijd heb ik toen maar voor de zekerheid voor het ca 6 km. lange fietspad door het Valtherbos gekozen om nog enigszins op tijd in Emmen aan te komen. Dit was voorlopig de laatste van de 128 NS-wandelingen die ik 1-malig gelopen heb en ik ben benieuwd naar de 4 nieuwe die NS voor 2010 in petto heeft.

NS-wandeltocht Hunzedal

Marcel Stroo, 27-09-2008

Vrijdag 26 september 2008 deze tweedaagse wandeltocht in één dag gelopen. De tocht begon in Gieten nog in de mist, zodat ik buiten het dorp een mooi uitzicht moest missen. Gelukkig brak rond het middaguur de zon door en volgde een middag met fraai weer. Het is een mooie, afwisselende tocht langs boerenland, door het bos en langs de hei. Onderweg passeer je drie hunebedden. Een nadeel is de verre reis voor veel wandelaars om op de route te komen, nl. eerst met de trein naar Assen en vervolgens nog met de bus naar Gieten. De totale afstand van de hele wandeltocht is overigens 36 in plaats van 26 kilometer zoals op deze website vermeld staat.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info