OV-Stapper Laag Soeren

Van station Dieren naar station Brummen

OV-Stapper Laag Soeren
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

Van de Koninklijke bossen naar een open landschap tussen Veluwe en IJssel. Vanaf station Dieren wandel je al snel het voormalige jachtgebied van de Oranjes in. Op de Carolinaberg, ontstaan toen het wildpark werd omgevormd in een productiebos is het moeilijk kiezen: veertien paden komen hier bij elkaar.
Langs voor de Veluwe kenmerkende sprengen en beken bereikt u Laag-Soeren. Het sprengenwater en de bosrijke omgeving met frisse lucht zorgden er in belangrijke mate voor dat hier Nederlands eerste kuuroord kon ontstaan. Na passage van de toeristische spoorlijn Dieren-Apeldoorn en het Apeldoorns Kanaal wordt het bosgebied verlaten. Weilanden en akkers met ruim zicht komen er voor in de plaats. Maar ook hier de nodige afwisseling. De route gaat verder langs Landgoed Leusveld, een landhuis met een parkbos, akkers en weilanden in beheer bij Natuurmonumenten. Het moet mede gaan zorgen voor een groene verbinding tussen Veluwe en IJssel. Voordat je station Brummen bereikt, loop je langs Kasteel Engelenburg, tegenwoordig in gebruik als hotel-restaurant en conferentiecentrum.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Andersom ook prima!

Buur, 12-10-2018

Op woensdag 10/10/18 andersom gelopen. Dit heeft het voordeel dat je, indien je met de trein komt, op de terugweg gelijk in de Intercity kunt stappen in Dieren, ipv de sprinter in Brummen. Tevens kun je de route een klein beetje omleggen langs de Carolinahoeve, midden in het bos, om daar aan het einde van je wandeling een pannenkoek te eten! (Daarna nog 3,5km naar station Dieren). En je hebt de zon doorgaans in je gezicht ipv in je rug, maar da's persoonlijke voorkeur. Markering is nog immer goed (ook in andere richting goed zichtbaar!), al heb ik zelf een GPS-track gebruikt. Met laagstaande herfstzon op de verkleurende bladeren en een verdiende pannenkoek was dit een prachtige dag. 5 sterren.

Nog steeds mooi

Andre2, 14-05-2017

Deze wandeling op een fraaie meidag gelopen. De route is prima te lopen en biedt een mooie mix van stille bossen en prachtig agrarisch landschap (met flinke stukken natuurreservaten hierin). Je passeert een mooie kerk, een prachtig landhuis, leuke boerderijtjes en komt door prachtige bosstukken. Alleen het traject als je Laag Soeren verlaat tot aan het kanaal is saai door langgerekte wegen en niet echt bijzonder landschap om je heen (voormalige stortplaats, stukje drukke weg, langs recreatiepark etc). Maar dit is slechts een paar km van de 21.

NS-wandeling Laag Soeren

Jo Heylen, 01-01-2013

Schitterende wandeling ! gelopen op 27-12. Halfweg in cafe De Harmonie in Laag Soeren kunnen bijtanken. Afwisselend Veluwse bossen, platteland in Hall en Landgoed Leusveld en Engelenburg. Gewoon 10/10 = Top

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info