OV-Stapper Laag Soeren

Van station Dieren naar station Brummen

Scharreveldzonsondergang nabij Brummenherfst op zijn mooistHerfstkleuren ApeldoornskanaalHof te DierenApeldoorns kanaalHuize LeusveldLandgoed LeusveldOndergaande zon in DierenVliegenzwammen in Brummen
21 KM
Bron:

Wandelnet

Start:

station Dieren

Details

Van de Koninklijke bossen naar een open landschap tussen Veluwe en IJssel. Vanaf station Dieren wandel je al snel het voormalige jachtgebied van de Oranjes in. Op de Carolinaberg, ontstaan toen het wildpark werd omgevormd in een productiebos is het moeilijk kiezen: veertien paden komen hier bij elkaar.

Langs voor de Veluwe kenmerkende sprengen en beken bereikt u Laag-Soeren. Het sprengenwater en de bosrijke omgeving met frisse lucht zorgden er in belangrijke mate voor dat hier Nederlands eerste kuuroord kon ontstaan. Na passage van de toeristische spoorlijn Dieren-Apeldoorn en het Apeldoorns Kanaal wordt het bosgebied verlaten. Weilanden en akkers met ruim zicht komen er voor in de plaats. Maar ook hier de nodige afwisseling. De route gaat verder langs Landgoed Leusveld, een landhuis met een parkbos, akkers en weilanden in beheer bij Natuurmonumenten. Het moet mede gaan zorgen voor een groene verbinding tussen Veluwe en IJssel. Voordat je station Brummen bereikt, loop je langs Kasteel Engelenburg, tegenwoordig in gebruik als hotel-restaurant en conferentiecentrum.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info