OV-Stapper Leuvenumse Beek

Dag 1: van station Ermelo naar Leuvenum

OV-Stapper Leuvenumse Beek
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Ermelo

 • Startadres:

  station Ermelo
  Dr. van Dalelaan 9
  3851 JA Ermelo

 • Coördinaten:

  52°18’3” N   5°36’52” E

Meer dan 10 km loopt u dichtbij de Leuvenumse Beek en dat is te zien in het landschap. Prachtig beukenbos, watervalletjes, vochtige graslanden en typische beekvogels als de felgekleurde ijsvogel. Vanaf station Ermelo loopt u eerst over mooie boswegen naar Drie. In dit gehucht is het tijd voor pauze in het Boshuis. De tocht gaat verder door landgoed Staverden naar Leuvenum, midden in het bos. De tweede dag vervolgt u de tocht langs de idyllische beek. Even komt de route door het 's zondags drukke Leuvenhorst, maar dan raakt u snel onder de indruk van het immense Hulshorsterzand. U loopt ongeveer 2 km dwars over de zandvlakte. Voldaan zult u station Nunspeet bereiken.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Eendaagse tocht

Ingrid/Cobi, 30-10-2011

Zaterdag 29 oktober 2011 deze route vanaf Speuld als eendaagse tocht voor de tweede keer gelopen. Het nog steeds een van de mooiste wandelroutes in Nederland, vooral in de herfst met al zijn mooie kleuren. Echt aan te bevelen. Als onderdeel van het Zuiderzeepad is de routemarkering nog steeds prima in orde, en de buurtbus brengt je naar de Buurtweg in Speuld, waar je makkelijk de route kan oppikken door vanaf de bushalte iets terug te lopen.

NS Leuvenumse Beek

Henri Floor, 08-10-2010

Een recent verslag in woord en beeld staat op www.henrifloor.nl/ns.htm

Openbaar vervoer Zwarte Boer

Bart van der Schagt, 04-11-2009

Mocht je deze wandeling in 2 losse dagen lopen; bedenk dan dat het in het weeekend slecht en doordeweeks matig is gesteld met de busdienst van en naar Leuvenum / Zwarte Boer. Vanaf Ermelo kan je wel een RegioTaxi nemen. Iets duurder, wel comfortabel... Zie de OVR-site voor reserveren en meer info!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info