OV-Stapper Ligtenbergerveld

Van station Rijssen naar station Holten

OV-Stapper Ligtenbergerveld
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Rijssen

 • Startadres:

  station Rijssen
  Stationsdwarsweg 1
  7461 AR Rijssen

 • Coördinaten:

  52°18’41” N   6°31’10” E

Veel landschappelijke variatie tijdens een wandeling van het Reggedal naar de uitlopers van de Holterberg. U loopt over een schouwpad langs de Regge. Daarna over rustige wegen door het vlakke graslandgebied van het Ligtenbergerveld. Dit is een eldorado voor weidevogels als grutto en tureluur. Na dit open landschap bereikt u de beboste Sallandse Heuvelrug. Langs een indrukwekkende Canadese begraafplaats, daalt u over een fraaie beukenlaan af naar station Holten.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Verandering

Jenny Koersen, 09-01-2015

Het extra rondje door Rijssen was verrassend mooi! Langs de Regge is een nieuw fietspad aangelegd, waardoor de beschrijving niet meer helemaal klopt. Maar door het fietspad te volgen komt het goed. Rustpunt de Grimberg, aan de route,is open als de horeca daar is gesloten; een aangename onderbreking met een lekker kopje koffie.

Wandeling Ligtenbergerveld

Helen, 07-07-2008

Op zondag 26 juni 2008 deze wandeling met z'n vieren gelopen. Prachtige wandeling, heel gevarieerd en afwisselend. Van drukke wegen of een ongezellig industrieterrein hebben wij niets gemerkt, misschien omdat wij voor de 18 km variant hebben gekozen.

Slechte start

Peter van O de B, 17-10-2005

Mijn vrouw en ik hebben deze nieuwe NS-wandeling op 15 oktober gelopen bij schitterend herfstweer, en we vonden het een heel mooie wandeling. Maar... inderdaad dat eerste stuk door industriegebieden is hopeloos, mede door het ontzettende verkeer dat de Overijsselse dorpen nu schijnt te beheersen. En bovendien: wie het boekje wil hebben moet vanaf het station eerst dik een kilometer heen naar een postagentschap, en een km terug naar het station... waar ze een tunnel aan het bouwen zijn. NS had beter even kunnen wachten tot die tunnel klaar was.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info