OV-Stapper Loonse en Drunense duinen

Van station Vught naar station Drunen

OV-Stapper Loonse en Drunense duinen
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Vught

 • Startadres:

  station Vught
  Stationsstraat 30
  5261 VB Vught

 • Coördinaten:

  51°39’20” N   5°17’34” E

Een schitterende tocht door een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden, de Loonse en Drunense Duinen. Vanuit Cromvoirt loopt u eerst door een afwisselend landschap van bos, weilanden en bouwland. Het tweede deel van de route gaat door bos en over hoge stuifzandheuvels. Het is een pittige tocht, omdat het zwaar lopen is over de steile en mulle stuifduinen.


Reacties op wandelingen

Wat een rust zo doordeweeks als iedereen in de Efteling zit

Gerard van den Broek, 20-08-2008

De wandeling op 14 aug 2008 gelopen. Met de buurtbus naar Cromvoirt. Heel gezellig. Meteen als je de grote weg afdraait zie je nog een mooi restant in het landschap (plus vm wachterspost) van de "Halve-zolen lijn". De wandeling is prachtig afwisselend en ondanks dat je door een gebied gaat met vakantiedagtourisme heerlijk rustig. Dacht heel even dat ik in de fout ging in het 3e textblok (grote zandvlakte plus bank). Echter als je consequent de roodwitte markering volgt loopt het als een trein. De text vanaf daar maar vergeten. De markering is uitmuntend (blijkbaar onlangs herzien). De oranje-paaltjes heb ik niet gespot. Bij manege Klinkert ga je niet over een grasweg maar door een klaphekje, steeds rechtdoor totaan het afwateringskanaal.

Langs zandverstuivingen

Hans, 27-10-2007

Mooie wandeling van Cromvoirt naar Drunen, langs zandverstuivingen. Het is een oude NS-wandeling uit 1996, en toch nog goed te volgen omdat de roodwitte markering onderhouden blijft worden vanwege een LAW. Puntjes in de routebeschrijving die veranderd zijn: pagina 3: Het eetcafe is verdwenen. Vervang daarom \\\"Even na eetcafe De Ruiter\\\" door \\\"Op 100 meter afstand van de kerk\\\" pagina 4: Volgens de routebeschrijving is er een stuk van de route gemarkeerd met oranje paaltjes, maaar we hebben nergens oranje paaltjes gezien. In plaats daarvan hebben we overal de roodwitte markering gevolgd.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info