OV-Stapper Maascorridor

Van station Venlo naar station Kaldenkirchen (D)

OV-Stapper Maascorridor
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Venlo

 • Startadres:

  station Venlo
  Stationsplein 1
  5913 AA Venlo

 • Coördinaten:

  51°21’53” N   6°10’19” E

en grensoverschrijdende route door de uiterwaarden van de Maas en het bosrijke Maas-Swalm-Nette Naturpark. Door het stadscentrum van Venlo wandel je naar de Maasboulevard. Al in de Romeinse tijd was hier bewoning vanwege de gunstige ligging op een kruising van water- en landwegen. Via de brug kom je in de uiterwaarden van de Maas. Een fraai gebied met begroeide oevers en plassen en grazende Galloway runderen.
De Maas heeft haar natuurlijkheid hier terug gekregen. Op de andere oever doemt het indrukwekkende klooster van Steyl op. Met het pontje ernaartoe. Het kloosterdorp Steyl is een bijzonder fenomeen. Na Belfeld de beboste hellingen op van het Duitse gedeelte van het park.
De route gaat door het centrum van Kaldenkirchen en eindigt bij het station. De route is ook geschikt voor Nordic Walking.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Maascorridor

André Witlox, 16-03-2010

Gisteren maakte ik deze wandeling. Maar om parkeerproblemen in Venlo te omzeilen reed ik naar Kaldenkirchen en stalde de auto bij het station. De ingewikkelde kaartautomaat gaf me keurig een kaartje naar Venlo, kostte niks! Waarschijnlijk iemand voor mij staan stuntelen waardoor het geld er nog inzat. Toen begonnen in Venlo en naar de auto in Kaldenkirchen gelopen. Prachtig weer en geweldig genoten. Alleen bij de grenspassage even goed op de markering letten.

Venlo Kaldenkirchen

Erwin Engelsma, 27-09-2009

Gisteren deze route gelopen, prachtig afwisselend, en met zijn tweeen wandelend, en even kijkend naar de mooie dingen die je ook dan nog zien kan valt dat saaie stuk reuze mee, en is het ook zo voorbij. Werden in Kaldenkirchen aangenaam verrast met een prachtig concert in de kerk. Wel een tip: Gisteren was de trein die maar één keer per uur vertrekt plots uitgevallen. Ik hoorde dat dat wel vaker gebeurt. Maar we stonden met de taxi voor 13 euro op Venlo station. Overigens werkt de link naar de gebruiksaanwijzing van de automaat niet.

Variant op deze mooie route

Marian, 13-09-2009

Ik heb gisteren deze wandeling gemaakt, ben met de trein naar Tegelen gegaan, van daaruit is het een kwartiertje lopen naar het veer waar ik de route heb opgepakt. Vlak na Steyl is het inderdaad een saai stukje maar als je je daar vantevoren op instelt valt het reuze mee. Verder vond ik het een mooie wandeling en het was prachtig weer. Pas wel op voor teken, ik had er twee mee naar Ned. 'gesmokkeld'. groet, Marian

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info