OV-Stapper Mariapeel

Dag 2: van Helenaveen of Griendtsveen naar station Deurne

 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Helenaveen

 • Startadres:

  hotel-eetcafé In d'Ouwe Peel
  Oude Peelstraat 2
  5759 PC Helenaveen

 • Coördinaten:

  51°23’20” N   5°55’9” E

De wandeling start in Horst-Sevenum (Limburg) uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar 2010. In het dorp Sevenum is horeca. Eromheen zijn veel kapelletjes en wegkruizen. Door agrarisch gebied loop je naar Evertsoord. Hier beginnen de veengebieden. Evertsoord, Helenaveen en Griendtsveen waren veenkoloniën. Duizenden arbeiders, veelal afkomstig uit gebieden waar grote werkloosheid heerste, werkten naarstig aan de ontginning van de woeste heidegronden. Het natte hoogveengebied Mariapeel waar je even later doorloopt is nooit ontgonnen. Er kan worden overnacht tussen Helenaveen en Griendtsveen of in één van beide dorpen. De tweede dag kun je het Toon Kortoomsmuseum en/of Museum De Wieger bezoeken.
Dag 2 loop je vooral door agrarisch Brabants landschap naar station Deurne. De lengte van de routes is afhankelijk van het gekozen overnachtingsadres (ca. 14 en 19,5 km).

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info