OV-Stapper Markelose Berg

Dag 1: van station Goor naar Markelo

OV-Stapper Markelose Berg
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Goor

 • Startadres:

  station Goor
  Stationslaan 3
  7471 AP Goor

 • Coördinaten:

  52°13’50” N   6°35’4” E

Een afwisselende tocht door het Overijssels landschap met havezaten, bossen, landerijen, waterlopen en een enkele berg. Rond Goor en Diepenheim wandel je langs fraaie (voormalige) havezaten zoals Weldam, Nijenhuis en Westerflier. Langs de Schipbeek, gegraven als verbinding tussen Twente en Duitsland gaat het pad onderlangs de Markelose berg naar het oude dorp Markelo.
Van Markelo door een coulisselandschap naar De Borkeld, een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden op de flanken van de Sallandse Heuvelrug. Door een bosrijke omgeving verder naar Rijssen. Ruim de helft van de route gaat over onverharde paden.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Mooie afwisselende wandeling

Tino, 06-09-2010

Afwisselende wandeling met coulisse landschap, havezaten, landweggetjes door heuvelachtig gebied (dag 1) bossen en heide velden (dag 2). Het saaie stuk langs de Schipbeek (dag 1) en het verkeerslawaai van het stuk langs de A1 (dag 2) waren minpuntjes. Het steile paadje op blz 3 is verdwenen.

2-daagse wandeling Markelose Berg

Kees van der Sijs, 16-10-2009

Deze tocht in 2-en gesplitst. Di 13/10 en do. 15/10. 2x17 km. De wandeling op de 2e dag (Markelo/Rijssen) was mooier dan die van de 1-ste (Goor/Markelo). Vooral De Borkeld/Elsenerveld waren prachtig. Routebeschrijving prima, alleen bovenaan blad 9 van het boekje bij de 2 bruggen moet je de tekst iets anders lezen n.l.: nà de 2e brug bij een 3-sprong linksaf. Markering 1e dag redelijk (soms goed opletten), 2e dag heel goed. Het lopen langs de Schipbeek is nogal eentonig. Wandeling voor herhaling vatbaar, zeker het 2e deel. Steeds de bus (nr 91) naar en van Holten genomen met als spilplaats: Markelo. Gaat 2x p/uur. Za/zo 1x p/uur. Nog 1 (2-daagse) wandeling en dan ben ik er weer doorheen voor dit jaar en zie uit naar de 4 nieuwe NS-tippels van volgend jaar.

NS-wandeling Markelose Berg met foto's

Marcel Stroo, 14-04-2007

Vrijdag 13 april j.l. deze zeer afwisselende tweedaagse NS-tocht gelopen in één dag die loopt langs boerenland, door het bos en over de hei. Omdat deze route een deel van het Overijssels Havezatenpad volgt ontbreken de kastelen niet onderweg. Het routeboekje van deze tocht is ook te verkrijgen op het VVV-kantoor in het stationsgebouw van Goor. Foto's van deze wandeltocht zijn te bekijken op: www.mijnalbum.nl/Album=OF3MLUPH

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info