OV-Stapper Nijenhuis

Van station Wijhe naar station Heino

OV-Stapper Nijenhuis
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Wijhe

 • Startadres:

  station Wijhe
  Stationsweg
  8131 DH Wijhe

 • Coördinaten:

  52°23’28” N   6°8’29” E

Een prachtige wandeling over onverharde paden door boerenland en landgoederen. Vanaf station Wijhe loop je vrijwel direct een imposante bomenlaan van landgoed De Gelder in. Weilanden, akkers, boerderijen en weteringen afgewisseld met beukenlanen en bosjes bepalen het beeld van bijna vergeten landgoederen als Hagenvoorde en De Velner. Het laatste deel van de wandeling gaat door landgoed 't Nijenhuis met zijn fraaie kasteel.Je kunt de wandeling tot 14,5 km inkorten door de op de kaart gestippeld aangegeven afkorting, langs het spoor net voor Heino, te volgen. Een beschrijving van deze afkorting is in deze routebeschrijving opgenomen.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Zeer stille wandeling door aangenaam landschap

Frank van der Meer, 30-08-2014

Waar vind je in Nederland nog stilte? Op deze wandeling bijvoorbeeld. Over boerenland wandel je langs weteringen, sloten met rietkragen, kikkers die voor je opspringen. Scharrelkoeien en eco-varkens staan je enthousiast op te wachten. En opeens loop je over een imposante beukenlaan naar het mooie kasteel Nijenhuis, met een boeiende beeldentuin en kasteelmuseum De Fundatie. Trek waterdicht schoeisel aan, de graspaden langs de sloten kunnen erg nat zijn. Verslagje en foto?s bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/nijenhuis

Wandelroute

Nel van Dijk, 14-01-2014

Mooie landelijke wandeling over veel brede zandpaden, staat goed op papier en ook goed uitgezet met NS bordjes.

Nijenhuis

Michiel van der Linden, 28-05-2011

Na weken van prachtig weer, was dit een sombere, winderige en unheimische dag. Toch genoten van de wandeling, hoewel het landschap veel opener was dan ik in de achterhoek zou verwachten. Mijn stemming begon daardoor aan het eind wat in te zakken. Maar het bezoek aan kasteel Nijenhuis maakte alles weer goed. Wat een heerlijke sfeer in al die kamers waarin je je onbelemmerd kon bewegen en wat een prachtige kunstwerken in een ambiance, alsof ze nooit ergens anders gehangen hadden. Ik heb langzamerhand een hekel aan musea, die bij mij de associatie van een kunstlaboratorium oproepen, maar deze presentatie verried een hoge mate aan authenticiteit.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info