OV-Stapper Omringdijk

Van bushalte in Avenhorn naar station Hoorn

  OV-Stapper Omringdijk
  • Bron:

   Wandelnet

  • Afstand:

   13 km

  • Startplaats:

   Avenhorn

  • Startadres:

   bushalte Het Hoog, Avenhorn
   Het Hoog
   Avenhorn

  • Coördinaten:

   52°36’56” N   4°57’8” E

  Een wandeling gekenmerkt door vergezichten, Hollandse wolkenluchten, groene weiden en veel water. De route gaat over een deel van de West-Friese Omringdijk, een 126 kilometer lange dijk, die in het verleden regelmatig door de Zuiderzee werd gebroken. Open landschappen en grasdijken zijn de belangrijkste kenmerken van deze wandeling. Aan het begin heeft u zicht op polder de Beemster, bijzonder door zijn kavelpatroon. Vanaf het Zuiderzeepad kijkt u uit op het Markermeer en de skyline van Hoorn. Honden: niet toegestaan

  Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

  Reacties op wandelingen

  Aardige wandeling

  Joris, 13-03-2006

  Op 12 maart 2006 deze route gelopen bij een temperatuur van 1 graad en een voorjaarszonnetje. De route is met de beschrijving erbij zeer goed te lopen. Het stuk vanaf de bushalte tot Oudendijk en het stuk door de rietkoog vond ik de leukste delen van de route. Hoewel ik vlakbij de route woon, had ik op een groot deel van de route nog nooit gelopen. Dat zorgde voor een aangename verrassing. Kenmerkend voor de route zijn de open landschappen met wijdse vergezichten en skyline van Hoorn waar je steeds dichterbij komt en waarbij de nieuwe schouwburg dominant aanwezig is. Het is prettig dat je vaak de keuze hebt om over grasdijken te lopen of over de naastgelegen asfaltweg. Vooral als het geregend heeft kunnen de dijken namelijk weleens moeilijk begaanbaar zijn. Al met al is het een zeer aardige route, waarbij opvallend is dat je erg veel horecagelegenheden tegenkomt.

  Lekker uitgewaaid

  John en Piet, 31-03-2005

  Een leuke, goed beschreven wandeltocht door een zeer groen open landschap. De buschaufeur was zo vriendelijk de uitstap plaats om te roepen. Vooral in het begin moesten wij goed opletten dat we niet in de schapenkeutels trapten. Later,vanwege de stevige wind, zijn wij in de luwte van de ijsselmeerdijk over de weg gaan lopen. Dit was aangenamer.

  Persoonlijk Archief

  Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

  Bewaar wandeling

  Vertel een vriend

  Tip een vriend over deze wandeling

  Vertel een vriend
  Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
  Accepteren

  Meer info