OV-Stapper Oranjewoud

Dag 1: van station Heerenveen naar Wolvega

OV-Stapper Oranjewoud
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Heerenveen

 • Startadres:

  station Heerenveen
  Trambaan 13
  8441 BH Heerenveen

 • Coördinaten:

  52°57’39” N   5°54’59” E

Door het centrum van Heerenveen loopt u via de tuinen van ecotect Le Roy, het Abe Lenstrastadion en de nieuwbouwwijk Skoaterwald naar Oranjewoud. Begin 19e eeuw vestigden zich hier, volgens de trend van die tijd, adellijke en andere voorname families. Er verrezen buitens met tuinen in Engelse landschapsstijl.
Na Wolvega wandelt u door natuurreservaat Lendevallei, een verveend gebied waar turf wordt gewonnen. Door open landschap komt u in het bosgebied van Landgoed De Eese. Deze tweedaagse NS-wandeltocht eindigt met de 26 meter hoge Woldberg. Vanaf dit punt ziet u de kerktoren van Steenwijk al liggen. De wandeltocht eindigt bij NS-station Steenwijk.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Reactie op afstanden Diderik Knol

Bart van der Schagt, 20-05-2012

Ik snap niet hoe je aan die afstanden komt. Indien van toepassing, heb je je gps-track wel gefilterd en geschoond? Is wel noodzakelijk om de juiste afstand te bepalen! Dag 1 is 18 km en dag 2 is 23 km... Die afstanden kloppen dus wel.

Oranjewoud

Diderik Knol, 20-05-2012

In het weekend van 19 en 20 mei deze prachtige wandeling gelopen. Inderdaad zijn sommige delen erg uitgestrekt en een beetje eentonig. Toch zeker de moeite waard om te wandelen op een tweetal mooie dagen. Let wel op, de afstanden die vermeld worden kloppen niet (17 voor dag 1 en 23 voor dag 2). In werkelijkheid is dag 1 23 km, en dag 2 31km ! Samen dus 54 km. Mooi zeker, maar de afstanden waren voor ons iets te gortig.

NS-wandeling Oranjewoud

Marcel Stroo, 07-05-2011

Vrijdag 6 mei 2011 heb ik het deel van Wolvega naar Steenwijk gelopen van deze tocht. Een verrassend mooi begin door de Lindevallei, maar daarna veel asfalt waarvan het gedeelte naar Steggerda erg saai was. Pas na samenkomst met het Zevenwoudenpad volgde een erg mooi gedeelte door het bos van "De Eese" naar Steenwijk.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info