OV-Stapper Texel

Dag 1: station Den Helder naar De Koog

22 KM
Bron:

Wandelnet

Start:

station Den Helder

Details

Als u in Den Helder op de boot stapt, begint het eilandgevoel. Meeuwen zweven boven de boot en in de verte ziet u Texel al liggen. Bij aankomst gaat iedereen rechtdoor de boot af, terwijl jij meteen linksaf de natuur in loopt. Rust, alhoewel zoveel vogels bij elkaar kunnen er ook wat van%u2026.. Na de Mokbaai kom je in de duinen en op het strand. Langs de vloedlijn loopt het makkelijker dan door het mulle zand.

Door een bosgebied, langs Ecomare waar zieke zeehonden herstellen, komt u in De Koog. Onderweg bent u mogelijk weinig mensen tegengekomen, maar in dit toeristenplaatsje is het een drukte van belang. U overnacht in het dorp, zodat u 's avonds nog ergens wat kunt drinken of de zon in de zee kunt zien zakken. Ook de tweede dag is de moeite waard. De Muy en De Slufter zijn unieke gebieden.

Sinds de zee de dijk verzwolgen heeft, dringt het water hier met vloed naar binnen, waardoor een bijzonder natuurgebied is ontstaan. Door naar de statige vuurtoren en De Cocksdorp, waar u op de bus stapt. Tijdens de busrit pakt u meteen de andere zijde van het eiland mee. Een prachtige route. Beide dagen zijn ook afzonderlijk te lopen. Tussen de boot en De Koog rijdt namelijk ook een bus.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info