OV-Stapper Texel

Dag 1: station Den Helder naar De Koog

OV-Stapper Texel
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Den Helder

 • Startadres:

  station Den Helder
  Middenweg 176
  1782 BL Den Helder

 • Coördinaten:

  52°57’26” N   4°45’37” E

Als u in Den Helder op de boot stapt, begint het eilandgevoel. Meeuwen zweven boven de boot en in de verte ziet u Texel al liggen. Bij aankomst gaat iedereen rechtdoor de boot af, terwijl jij meteen linksaf de natuur in loopt. Rust, alhoewel zoveel vogels bij elkaar kunnen er ook wat van%u2026.. Na de Mokbaai kom je in de duinen en op het strand. Langs de vloedlijn loopt het makkelijker dan door het mulle zand.

Door een bosgebied, langs Ecomare waar zieke zeehonden herstellen, komt u in De Koog. Onderweg bent u mogelijk weinig mensen tegengekomen, maar in dit toeristenplaatsje is het een drukte van belang. U overnacht in het dorp, zodat u 's avonds nog ergens wat kunt drinken of de zon in de zee kunt zien zakken. Ook de tweede dag is de moeite waard. De Muy en De Slufter zijn unieke gebieden.

Sinds de zee de dijk verzwolgen heeft, dringt het water hier met vloed naar binnen, waardoor een bijzonder natuurgebied is ontstaan. Door naar de statige vuurtoren en De Cocksdorp, waar u op de bus stapt. Tijdens de busrit pakt u meteen de andere zijde van het eiland mee. Een prachtige route. Beide dagen zijn ook afzonderlijk te lopen. Tussen de boot en De Koog rijdt namelijk ook een bus.


Reacties op deze wandeling

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info