OV-Stapper Tongelreep

Van bushalte Bergstraat in Waalwijk naar station Heeze

OV-Stapper Tongelreep
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Waalwijk

 • Startadres:

  bushalte Bergstraat, Waalwijk
  Bergstraat
  Waalwijk

 • Coördinaten:

  51°45’35” N   5°7’31” E

Over het Pelgrimspad loopt u door een stil bos, afgewisseld met stukjes heide en vennen. Op de markt in Waalre staat het beeldje van de Wever ter herinnering aan de textielindustrie. Via de Brink in Loon op naar het Meertjesven, een van de vele vennetjes in de Brabantse Kempen. Na 6 km kruist u het smalle riviertje Tongelreep. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht over het Tongelreepdal.

Voorbij het bekende café 'De hut van Mie Pils' loopt u een stuk aan de rand van het bos langs mooie weilanden en wat heide.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Startplaats klopt niet

Chantal, 27-06-2017

De startplaats van deze wandeling moet Waalre zijn in plaats van Waalwijk. Op het kaartje staat het dan ook niet goed, maar dat zal wel automatisch aangepast worden als de startplaats wijzigt.

Leuke Herfstwandeling

John en Piet, 11-10-2007

Op een zonnige herfstdag hebben wij deze mooie afwisselende route gelopen. Helaas was het café om koffie te drinken halverwege de route dicht. Wij vonden de route beschrijving en markering goed aangegeven. De hele route konden wij hiermede eenvoudig lopen. Bij langdurige regen, kunnen delen van de route moeilijk begaanbaar(modder) worden. Na een regenbui 's nachts en prachtig herfstweer overdag, moesten langs/over een stel drassige stukken van paden lopen.

Onduidelijkheid in route

Wilma, 02-08-2005

De Tongelreeproute leek ons een mooie route dus gisteren enthousiast van start. Tot dat we aankwamen bij het punt (genoemd bovenaan pagina 6) oversteken van drukke Valkenswaardseweg en de Vlasrootlaan vervolgen (die nu een breed onverhard zandpad zou zijn). Er stond geen richting aangeven dus denk je rechtdoor maar dat was een geasfalteerd pad. Evenwijdig aan de Valkenswaardseweg lagen twee brede zandwegen maar bij elk van de drie opties ontbrak markering. Vanwege de onduidelijkheid (en de stromende regen) de wandeling helaas voortijdig afgekapt. Heeft iemand anders ervaring met deze route en met deze onduidelijkheid hierin?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info