OV-Stapper Vragenderesch

Van station Winterswijk naar station
Lichtenvoorde-Groenlo

OV-Stapper Vragenderesch
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Winterswijk

 • Startadres:

  station Winterswijk
  Stationsstraat 32
  7101 GH Winterswijk

 • Coördinaten:

  51°58’1” N   6°42’59” E

Bijna de helft van deze route door een licht glooiend Achterhoeks landschap gaat over onverharde paden en wegen. U volgt het Scholtenpad, vernoemd naar de in de middeleeuwen ontstane Scholteboeren, oftewel grootgrondbezitters van de Achterhoek. Langs de boerderijen Nieuw Lichtenberg en Tukker komt u in Vragender met een ruïne van de laatgotische St. Jacobskapel. Via de Besselinkschans, een gerestaureerde Engelse Schans gebouwd om Groenlo van de Spanjaarden te bevrijden, bereikt u het dorp Lievelde met het station Lichtenvoorde/Groenlo. Lengte: 17,5 of 19 kilometer.


Reacties op deze wandeling

Vlak bij huis

Janette van Egten, 05-05-2017

Deze wandeling al meerdere malen gelopen, omdat het vlakbij mijn woonplaats ligt. Het verveelt nooit! De routebeschrijving is top, al loop ik nooit zonder mijn Garmin. Als je liever meteen de natuur in wilt, kun je ook goed starten vanaf station Winterswijk West. Dan loop je binnen 1 minuut de ...

Mooie wandeling door de Achterhoek

Leo van Druten, 18-01-2013

Deze wandeling heb ik samen met mijn wandelmaat gewandeld vlak voor Kerst 2012. Het was grijs weer maar ondanks dat was het heerlijk wandelweer. De omgeving was prachtig en de routebeschrijving was duidelijk. De stationsrestauratie in Winterswijk bestond niet meer maar in het centrum is genoeg horeca.

Luke wandeling

John en piet, 29-09-2005

Wij zijn in winterswijk-west gestart en vonden het een leuke en goed aangegeven NS wandeling. Alleen de horeca was helaas niet halverwege. In het begin Mac Donald naast het station-west of na ca 10 km in Vragender(aanrader).

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info