OV-Stapper Wouwse Plantage

Dag 1: van station Bergen op Zoom naar Essen (B)

OV-Stapper Wouwse Plantage
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Bergen op Zoom

 • Startadres:

  station Bergen op Zoom
  Stationsplein 1
  4611 BX Bergen op Zoom

 • Coördinaten:

  51°29’42” N   4°17’44” E

De NS-wandeltocht Wouwse Plantage volgt de befaamde GR 5, een 2.000 km lange wandelroute van de Noordzee (Hoek van Holland) naar de Middellandse Zee (Nice). De eerste dag loop je via het bosgebied Wouwse Plantage langs het kanaaltje De Zoom naar de Belgische grens. De tweede dag kom je door bewoond bosgebied.
Het verschil tussen de Nederlandse en Belgische ruimtelijke ordening is hier goed zichtbaar. Daarna langs vennen over de Kalmthoutse Heide en via het bezoekerscentrum naar station Heide. De trein brengt je in circa 22 min. naar Roosendaal.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

NS wandeling Wouwse Plantage

Henri Floor, 04-06-2011

De wandeling voert over de Kalmthoutse Heide. Wegens een brand is de Kalmthoutse Heide afgesloten (op 4 juni 2011) De wandeling is momenteel (4 juni 2011) ook niet beschikbaar op eropuit.nl/wandelen

Overnachting

Stefan, 27-09-2010

Je kunt ook goed en eenvoudig overnachten in natuurvriendenhuis De Berk, ruim 1 km buiten Essen. Hier kun je onder één dak slapen, eten en een drankje nuttigen. Je loopt hiervoor hotel De Kerselaer voorbij tot de kruising met de Molenstraat. Vanaf hier kun je de borden naar het natuurvriendenhuis volgen dat even voorbij de watertoren ligt. De volgende dag pak je de GR op aan de andere kant van de voetbalvelden. Je gaat vanuit het overnachtingsadres rechtsaf en op de eerste kruising vind je al de markering. Deze markering van de aanloop naar de GR brengt je vanzelf weer op de route.

Kalmthoutse Heide

Stefan, 27-09-2010

Als je tijd en zin over hebt, doorkuis de Kalmthoutse heide dan. Jammer genoeg steekt de route enkel over brede zandwegen het gebied over. Dit mooie gebied is zeker de moeite waard voor een langere tocht over smallere paadjes.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info