OV-Stapper Zaanse Schans

Van station Zaandam-Kogerveld naar station Koog-Zaandijk

OV-Stapper Zaanse Schans
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Zaandam

 • Startadres:

  station Zaandam Kogerveld
  Veldbloemenweg 2
  1508 WV Zaandam

 • Coördinaten:

  52°27’24” N   4°49’8” E

Een wat kortere wandeling en makkelijk te lopen omdat de route grotendeels over asfalt voert. Bos kom je er niet tegen, wel oer-Hollandse polders. Van station Zaandam-Kogerveld wandel je door recreatiegebied Jagersplas.
Zomers kan hier gezwommen worden. Vanaf café t Heerenhuis loop je over geasfalteerde dijken tussen de polders Enge- en Wijde Wormer door. Het gehucht Bartelsluis is nauw, maar heeft de zo karakteristieke groene houten huizen uit deze streek. Daarna loop je langs de Zaan. Aan de overzijde het oudste industriegebied van Nederland. De molens kondigen het begin van de Zaanse Schans aan. Hier zul je ongetwijfeld de nodige toeristen tegenkomen. Het is altijd de moeite waard om even een kijkje te nemen bij de Zaanse Schans met horeca en museum.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Wandeling: Zaanse Schans

Nelly Nabbe, 06-08-2011

Gelopen op 5 augustus onder prachtige weersomstandigheden. Wij (mijn man en ik) hebben erg genoten van deze NS wandeling. Prima paden, voldoende uitrustmogelijkheden, en erg afwisselend. Het eerste gedeelte bestond vooral uit plassen (Jagersplas) met veel groen, en van het tweede gedeelte konden we genieten van de uitgestrekte polders met zijn dierenrijk. Als klap op de vuurpijl eindigden wij bij de Zaanse Schans. Leuk om een keer te zien, vooral voor de Japanners! We hebben een mooie dag gehad.

Zaanse Schans-wandeling

Kees van der Sijs, 03-05-2011

Vandaag deze nieuwe NS-wandeling gelopen met mijn oudste zoon. Wel erg kort die 13 km. Binnen 3 uur zaten we al aan de koffie aan het eind bij de Z.S. Markering en beschrijving zijn o.k. Landschap soms wat rommelig en er is nogal wat horizon-vervuiling. Hoe kan het ook anders in dit deel van het land. Veel lopen op asfalt en soms drukke wegen. Deze route is niet direkt een aanrader om hem nog eens te lopen, tenzij je hem combineert met een bezoek aan het openluchtmuseum Z.S. dat interessant blijft, zeker voor buitenlandse toeristen. Vooral die molens. Leuk dat NS de boekjes blijft uitgeven. Ga daarmee beslist door. Die boekjes met foto's zijn veel fraaier dan een uitgeprinte versie. Dit boekje is ook verkrijgbaar bij het NS-loket op station Amsterdam-Sloterdijk. Nog steeds gratis op vertoon van je NS-jaarkaart. Verder zijn ze voor een luttel bedrag aan te schaffen bij het wandelplatform LAW te Amersfoort. Wandelgroeten van: Kees & Dick v.d. Sijs

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info