Parels langs de Linge

Rondwandeling Leerdam

Parels langs de Linge
 • Bron:

  ANWB

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Leerdam

 • Startadres:

  station Leerdam
  Stationsweg 3
  4141 HB Leerdam

 • Coördinaten:

  51°53’40” N   5°5’30” E

Hoge wolkenluchten, dijkhuizen in soorten en maten en na vrijwel elke bocht een ander uitzicht. Een wandeling langs de slingerende Linge vergeet je niet snel. Je ziet lange rijen appelbomen, een middeleeuws fort en natuurlijk de rivier. Met zijn 108 kilometer is de Linge de langste, puur Nederlandse rivier. Hij ontspringt bij het Betuwse Doornenburg om bij Gorinchem in de Merwede uit te monden. In het voorjaar staan de boomgaarden langs de Linge uitbundig in bloei; de mooiste tijd voor deze wandeling. Vergeet tot slot in Leerdam niet een glimp op te vangen van het glaswerk, want: wie Leerdam zegt, zegt glas.

Reacties op wandelingen

Bloesems zonder de drukte

Heleen en Jos, 14-04-2019

Een prachtige route langs de stadsmuur en de haven van Leerdam, appelbloesems, dijkhuisjes, een overvloed aan bloeiend knalgeel koolzaad, jonge eendjes en gansjes, jonge geitjes, lammetjes en veulentjes, mooie treurwilgen. Op en top voorjaar, hoewel nog wel heel fris vanmorgen. Deze route volgt de Linge aan de andere kant, dus slechts 1,5 km terug over de drukke dijk met auto's, motoren en fietsers. Dat was echt een verademing en een oase van rust. We hebben de tip van Bart opgevolgd en zijn doorgelopen zoals hij adviseerde, dat is een aanrader. Al met al dus een fijne route langs de bloesems, zonder de drukte.

Alternatiefje...

Bart van der Schagt, 17-11-2009

Het laatste stukje door Acquoy kun je beter rechtdoor over de Lingedijk blijven wandelen en middels een tunneltje de zeer drukke prov. weg over- (lees onder)steken. Veiliger en je ziet nog een paar fraaie schilderachtige dijkhuisjes!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info