Poort- en Duinpad

Stad achter het duin

Poort- en Duinpad

Wie wandelt door Almere Poort valt op dat het geen aaneenschakeling is van rijtjes eengezinswoningen, die in de meeste wijken van Almere domineren. Het stadsdeel heeft een grootstedelijke allure, met brede boulevards en vijf verdiepingen hoge woonblokken in een historiserende stijl. In het Homeruskwartier is geen enkel huis uniek. Elk rijtjeshuis heeft een eigen gevel met een aparte steen. Verder is er veel ruimte voor bijzondere architectuur.
Wie verder wandelt komt in de nieuwe wijk Almere Duin. Hier staan in een duinlandschap aan de ene zijde opvallend grote woningen met gele daken. In een ander deel zijn rijen huizen afgewerkt met lichte stenen. De wandelaar die de wijk doorkruist zou kunnen denken dat hij een modern bungalowpark doorkruist! Alleen zijn de woningen wel een stuk groter. Daarna wordt hij of zij geconfronteerd met nieuwe hoogbouw. Werd twintig jaar geleden nog door bewoners aan de overzijde van het IJmeer geklaagd over de Almeerse hoogbouw, nu gaat Almere nog een stap verder met de bouw van flats direct achter de IJmeerdijk.
Dit is een wandeling uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Almere, die is verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op deze wandeling

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen buiten de binnenstad van Almere

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Almere

Horeca

Cafetaria De Heerlijkheid

Europalaan 800-802

1363 BM Almere

Brasserie & restaurant Zuyder

Zeeduinweg 574

1361 BG Almere

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info