Romeinse Veldtocht Alphen aan den Rijn - Bodegraven

Park Rijnstroom, Castellum Nigrum Pullum te Zwammerdam, Binnenpolder

Versiedatum: 21-02-2023

Leeuw en tijgerArcheon, replica van herberg in NijmegenDomus, ArcheonLeeuw en tijgerUitvergrote Romeinse muntVoormalig raadhuis AarlanderveenMaranathakerkVilla bij Park RijnstroomPark RijnstroomLangs de Oude RijnMolen De EendrachtZicht op de Oude RijnBovenmolenPlas langs de KortsteekterwegLoswal ZwammerdamPark bij de Oude RijnPlein 1 ZwammerdamVisualisatie principia Nigrum PullumVlonder aan de J.C. HoogendoornlaanBinnenpolder bij VosholDammekadeGemaal Bulaeus BrackMolen De ArkduifReplica paradehelmPlantsoen vlakbij station
17 KM
Start:

station Alphen a/d Rijn, Alphen aan den Rijn

Details

De route loopt via de plek van Castellum Albanianae in het centrum van Alphen aan den Rijn en over de plek van Castellum Nigrum Pullum te Zwammerdam naar Bodegraven, waar een klein Romeins fort heeft gestaan.
In de rijk geïllustreerde gids 'Romeinse Veldtochten' van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig staat uitgebreide achtergrondinformatie. Daarnaast boeiende themaverhalen van de hand van historica Ester Smit, over het dagelijks leven van de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.
Het Archeon in de nieuwbouwwijk ten zuidwesten van station Alphen aan den Rijn is niet in de route opgenomen, maar zeker de moeite van een bezoek waard. Daar zijn verschillende reconstructies van in Nederland opgegraven Romeinse gebouwen te zien, evenals een reconstructie van een in Zwammerdam gevonden platbodem. Met Museumkaart gratis.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info