Romeinse Veldtocht Leiden

Burchtheuvel, Park Matilo, Rijksmuseum van Oudheden

Versiedatum: 05-08-2023

Wachttorens Park MatiloMuseum BoerhaaveOude RijnDe BurchtToegangspoort BurchterreinKoornbrug over de Nieuwe RijnLodewijkskerkMonument P.A. van der WerfPaadje langs spoorlijnVoormalige vuilstort De BultReplica Romeinse platbodemRomeinse tuinWachttorens Park MatiloMonument St. MargarethaconventMiddeleeuwse kloostertuinUtrechts Jaagpad langs de Nieuwe RijnDe Venus van LeidenCananefatenpoortSint Pieters- of Van der SpeckhofjeSint PieterskerkAchterkant GravensteenParadehelm Bodegraven, RMORuitermasker Gordon bij Matilo, RMOAltaar Nehalennia, RMORembrandtbrug over het Galgewater en standerdmolen De PutMorspoort
14 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Leiden Centraal, Leiden

Details

De bezienswaardigheden in de historische binnenstad dateren uit de Middeleeuwen en later, zoals de burchtheuvel en de Sint Pieterskerk en diverse musea. De stad kent echter ook een Romeins verleden, dat tijdens deze wandeling wordt geopenbaard, met name in het archeologisch park Matilo, waar het gelijknamige fort zichtbaar is gemaakt en een Romeinse tuin is aangelegd, en in het Rijksmuseum van Oudheden, waar op de afdeling Klassieke Wereld een schat aan Romeinse voorwerpen is te bewonderen.
In de rijk geïllustreerde gids 'Romeinse Veldtochten' van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig staat uitgebreide achtergrondinformatie. Daarnaast boeiende themaverhalen van de hand van historica Ester Smit, over het dagelijks leven van de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Afwisselend

G van Koppen, 17-03-2024

Afwisselende wandeling en brengt je op nieuwe plekjes ook als je Leiden al enigszins kent.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info