Romeinse Veldtocht Utrecht Leidsche Rijn

Castellum Hoge Woerd met veel Romeinse resten, Máximapark

Versiedatum: 24-02-2023

Wachttoren bij Castellum Hoge WoerdInformatiepaneel Park Groot ZandveldVisualisatie wachttorenPlaquette voorhoofdsband, VasaliplantsoenCastellum Hoge WoerdDe Meern 1Romeinse urnDakpannenHamers en spijkersBootshaak en houten schepAanleg visualisatie badhuisJapanse tuin MximaparkAnafora ParkrestaurantUitzicht vanaf het observatoriumMximaparkGraspad door Mximapark
10 KM
Start:

station Utrecht Terwijde, Utrecht

Details

In de Romeinse tijd was Leidsche Rijn een drassig gebied met meanderende waterstromen. Als gevolg van rivierdoorbraken wijzigde de Rijn haar loop geregeld, wat leidde tot wegomleggingen en nieuwe beschoeiingen. Voordat in onze tijd werd begonnen met de nieuwbouw zijn bij archeologisch onderzoek de loop van de Rijn en de Romeinse wegen in kaart gebracht. Ook zijn de locaties van het grensfort op de Hoge Woerd en van diverse wachttorens en inheemse nederzettingen ontdekt. Weliswaar zijn de meeste archeologische sporen weer afgedekt voor eventueel toekomstig onderzoek, maar er valt genoeg te zien aan replica's, informatiepanelen en Romeinse voorwerpen in Castellum Hoge Woerd.

Dit is een van de zeven routes uit de wandelgids 'Romeinse Veldtochten' langs de noordgrens van het Romeinse Rijk. In de rijk geïllustreerde gids vind je meer achtergrondinformatie, daarnaast boeiende themaverhalen van de hand van historica Ester Smit, over het dagelijks leven van de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info