Romeinse Veldtocht Woerden

Cattenbroek, Polder Breeveld, Oude Rijn, centrum Woerden

Versiedatum: 24-02-2023

Jachthaven met replica Romeins schipRecreatieplas CattenbroekPad door Polder BreeveldNatuurplas BreeveldKunstwerk 3 MijlpalenUitzicht vanaf 3 MijlpalenJaagpad langs de Oude RijnKeramieken Romeinse schoen op LimesbrugLimesmijlpaalKunstwerk Laur-umHoogstamboomgaard op landgoed BrediusWatertorenJoodse begraafplaatsStadsmuseumMaquette castellum LauriumVondsten Castellum LauriumRomeinse helmRomeinse schoen uit de Woerden 7NH PetruskerkDrive-in Museum CastellumDrive-in Museum CastellumBinnenplaats voormalige kazerneKorenmolen De WindhondReplica altaarsteen Helagabalus Joods monument Prins Bernhardlaan
14 KM
Start:

station Woerden

Details

Woerden stamt uit de Romeinse tijd, toen rond 40 na Chr. in het huidige centrum van de stad het castellum Laurium werd gesticht. Dat is in de loop der tijd viermaal herbouwd en in gebruik gebleven tot omstreeks 270. Bij opgravingen vanaf 1974 zijn restanten van onder meer het omgrachte fort, de handelsnederzetting, houten kadewerken en zes Romeinse schepen teruggevonden. In het centrum is naast andere monumenten het voormalige stadhuis uit 1501 te zien, waar veel Romeinse vondsten zijn te bezichtigen. Ondergronds bevindt zich het Drive-in Museum in parkeergarage Castellum, waar bij de aanleg ervan in 2003 het vrachtschip 'Woerden 7' is opgegraven. Onderweg zijn een paar verwijzingen naar de Romeinen te zien.

Dit is een van de zeven routes uit de wandelgids 'Romeinse Veldtochten' langs de noordgrens van het Romeinse Rijk. In de rijk geïllustreerde gids vind je uitgebreide achtergrondinformatie, daarnaast boeiende themaverhalen van de hand van historica Ester Smit, over het dagelijks leven van de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info