Schiedam Jeneverstad

Van station Delft-Zuid via Schiedam naar Rotterdam

Schiedam Jeneverstad
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Delft

 • Startadres:

  station Delft Campus (voorheen Delft Zuid)
  Marcellus Emantspad 3
  2624 VD Delft

 • Coördinaten:

  51°59’29” N   4°21’47” E

Parken, weilanden, sloten en kanalen overheersen de eerste helft van deze route. Terwijl je midden in het Groene Hart bent! Maar in Schiedam stort je je in het stadsgedruis. Wist je dat Schiedam stad van de jenever is? De route staat hier bol van de alcohol! Via de havens en een oude spoorlijn loop je naar het centrum van Rotterdam.
De wandeling gaat van station Delft-Zuid via station Schiedam Centrum naar station Rotterdam Centraal. Tot aan station Schiedam Centrum is de route 13 km. Wie doorloopt naar Rotterdam Centraal, legt 19 km af. Het is ook mogelijk om alleen van Schiedam naar Rotterdam te lopen (8 km).
Wie het oude centrum van Schiedam én de jenever mee wil pakken, laat station Schiedam links liggen en loopt door naar de Koemarkt, aan het eind van de Lange Haven (totaal 13 km). Hier vertrekt tram 21 naar Rotterdam Centraal en Streekbus 54 naar station Schiedam Centrum.

Reacties op wandelingen

NS-route naar het zwarte Nazareth

Kees van der Sijs, 09-04-2018

Op een zonnige en warme lentedag op za. 7/4 met partner deze nieuwe NS-wandeling gedaan. Inderdaad veel lawaai van allerlei soorten verkeer, Je loopt tenslotte in de Randstad. Eerst langs de Delftse Schie, waar een (studenten)roeivereniging druk aan het oefenen is.Na 1,5 km. betreden we de Hof van Delftland, waar het merkbaar rustiger is. Zompige paadjes door bosschages, aangelegd om als buffer tussen almaar uitdijende steden als Delft en Schiedam nog wat lucht te geven voor de broodnodige recreatie. We verlaten de Hof en naderen het voormalige dorpje Kethel en Spaland dat in 1941 door Schiedam geannexeerd werd. Middenin het dorp de grote Jacobuskerk uit 1890, op een terp gebouwd. De kerk doet nog steeds dienst en valt ook te bezichtigen o.a. op zaterdag 1x per 2 weken.Helaas waren wij er op de verkeerde zaterdag. Een volgende keer wellicht beter. De eerste koffie wordt genuttigd op het terras van de Parckhoeve in het Pr. Beatrixpark. Daarna is het met de rust gedaan en lopen we onder een drukke snelweg Schiedam in. Aldaar wel bezichtiging van de Grote Kerk in het centrum waar ook een plekje is ingeruimd voor de Wereldwinkel. Voor vandaag genoeg gelopen, dus op naar het station van Schiedam. . Het traject naar Rotterdam houden we in reserve voor een volgende keer. Al met al een afwisselende wandeling, niet te lang en aan iedereen aan te bevelen. We zijn benieuwd naar de andere 3 nieuwe NS-tippels.

Gevarieerde wandeling

Dick Duineveld, 08-04-2018

Vandaag, op deze mooie lentedag, deze wandeling gelopen. Een wandeling met twee gezichten: eerst meer natuur, later meer stad. Van Delft naar Schiedam loopt de route voornamelijk door natuur, o.a. door een fraai stuk polderlandschap. Zoals in vorige reacties: sommige stukken zijn wat drassig, dit zal met regenachtig weer erger zijn, vandaag viel het mee. Van Schiedam naar Rotterdam loopt de route eerst door een havengebied waarna je langzamerhand langs de rand van Rotterdam het centrum in loopt. Vooral het wandelpad over een voormalige spoorlijn vonden wij verrassend. Aanrader, deze route!

Wandeling

Marjel Van der Meijs, 07-04-2018

De wandeling van Delft naar Schiedam is een mooi stuk met een prachtig natuurgebied. Als het nat weer is geweest moet je wel over behoorlijk modderige stukken waar je wat in weg zakt. Schiedam is een mooie stad met een gezellig centrum. Wij zijn verder naar Rotterdam gelopen, maar dit viel ons tegen. Er kwam geen eind aan. Het is beter om lekker in Schiedam centrum rond te lopen en daar dan ook de trein te pakken.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info