Shoptocht Amsterdam

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Shoptocht Amsterdam
 • Bron:

  Reis je fit

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam
  Stationsplein 15
  1012 AA Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°22’47” N   4°54’0” E

Na de befaamde Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk duik je de Jordaan in. Je gaat daar de bijzonder sfeer van proeven en krijgt enkele onvervalste Jordaankroegjes te zien. Niet alleen in deze wijk maar ook gedurende bijna de hele route wandel je langs talrijke Amsterdamse grachten. Vanuit de Jordaan loop je langs het Anne Frankhuis en de Westerkerk naar de '9 straatjes', een wijk vol schilderachtige monumenten, authentieke winkels en bijzondere horeca. Nog bloembollen voor in je tuin, balkonbak of bloempot nodig, op de fleurige Bloemenmarkt verkopen ze wel duizenden soorten. Door de Kalverstraat en na de Dam de Nieuwendijk ga je weer naar het station waar de rondvaartboten op je te wachten voor een afsluitend tochtje door de grachten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling!

Wim, 16-11-2019

Deze week heb we weer eens een NS-Shoptochtwandeling gelopen .Ditmaal in Amsterdam. De routebeschrijving was weer als vanouds: perfect. Een leuke wandeling en helemaal geen drukte langs al die mooie grachtenhuizen. Het verbaast me dat er zoveel panden uit de 17de eeuw bewaard zijn. Erg mooi en goed onderhouden zo te zien. Ter hoogte van het Anne Frankhuis zagen we een rondvaartboot klaarliggen. Hier konden we uitrusten, dat kwam goed uit. We maakten een aardige tocht van 1 u en 15 min. We kregen oordopjes uitgereikt. Gelukkig kon je kiezen uit verschillende talen voor de explicatie. Dus ook Nederlands (uiteraard). Erg informatief allemaal. Het weer was prima en we hebben weer genoten van de wandelroute.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info